Četvrtak 20.07.2017.
12:10
Vesti

Karboni optužuje: Uzimaju profit, a ne ulažu

Vesti
Karboni (drugi sleva) u Srpskom centru Bonirig

Sada, ferfildske vlasti optužuju Vladu NSW da iz poker-mašina na njihovom području izvlači profit od najzaostalijeg područja u Sidneju. Uz to, navode u Ferfildu, iz kocke se finansiraju projekti infrastrukture u celoj državi, dok se ništa od toga ne ulaže kod njih.

- Vlada Gledis Beredžeklijen uzima novac iz područja sa najvećim potrebama i izgladnjuje našu zajednicu u osnovnim infrastukturnim potrebama - kaže načelnik Frenk Karboni.

Prema propisima, državna vlada za infrastrukturu uzima 0,4 odsto zarade od poker-mašina iz klubova sa profitom iznad milion dolara. Lokalne vlasti i organizacije onda se bore da im ministarstvo za trke odobri fondove za sportske, zdravstvene i druge društvene objekte. Na osnovu tog programa čija primena je počela 2013, Vlada je od poker-mašina po ovoj osnovi primila 42,5 miliona, od čega je sedam miliona bilo - iz Ferfilda.

Do sada, Ferfild nije imao ništa od toga, iako je poslao 13 zahteva za sredstva namenjena parku, centru za mlade, muzeju, galeriji i slično.

Predstavnik Uprave NSW za promet alkoholnih pića i kocku navodi da su u pomenutom periodu finansirana 123 projekta, a da su primili 2.200 zahteva.

Ove nedelje, takođe, saopšteno je da lokalna uprava Ferfilda poziva državnu vladu da razmotri zabranu novih poker-mašina u njihovom području, kao i drugih sličnih rizika od kockanja.

Nezavisni senator Nik Ksenofon tim povodom kaže da i ovo s čime se Ferfild bori pokazuje kako su i laburisti i koalicija koji se smenjuju na vlasti, omanuli da se valjano suoče sa problemom kocke.

2024 © - Vesti online