Sreda 19.07.2017.
02:15
D. Matić - Vesti

Iz tri finala dva trofeja

D. Matić
Ubdeljiv trijumf: Mlađi pioniri (U12) Beobasketa

Naši petlići su, ipak, među najboljima u pokrajini Severna Rajna - Vestfalija, pa su već u polufinalu i četvrtfinalu eliminisali jače protivnike od rivala u finalu. Pošto nisu mogli svoje košarkaško umeće da pokažu na terenu u finalu petlića, učinili su to u finalnom susretu mlađih pionira U12, jer i u ovom uzrastu okosnicu tima čine najmlađi članovi kluba.

Ekipi TV Goh nanet je ubedljiv poraz (77:46). Protivnik je jedino u prvoj četvrtini bio ravnopravan. Međutim, kada su se oslobodili pritiska i počeli da igraju svoju igru sa puno kombinacija i dodavanja, stvari su ubrzo legle na svoje mesto.

D. Matić
Bez borbe do pehara: Petlići (U10) Beosbasketa

Kadeti (U16) za koje, takođe, uglavnom igraju košarkaši iz U14 pogona, nažalost, nisu uspeli da se ugledaju na svoje mlađe kolege. Do ubedljivog poraza (95:47) od TV Goh je pre svega došlo zbog neigranja njihovog centra, tako da nisu mogli protivniku da pariraju ispod koša. Međutim, za ekipu koju trenira Denis Arsić, a koja je igrala u sastavu: F. Petronjić, L. Petronjić, Ž. Arsić, Kulit, Dinst, Mulni, Has, i to je veliki uspeh.

Najbolji u okrugu

Sa dva prva mesta i sa po jednim finalom i polufinalom Beobasket je najuspešnija ekipa u okrugu Niderrain u Kupu za mlađe kategorije. Jedino je TV Goh uspeo donekle da parira našem klubu, koji je takođe imao tri ekipe u finalu i još jednu u polufinalu, ali su osvojili jedno prvo i dva druga mesta. U Beobasketu se veoma dobro radi sa mlađim kategorijama, pa se očekuje u narednim godinama još veća ekspanzija i još bolji rezultati.

Dodajmo i to da su ekipe starijih pionira (U14) i juniori (U18) Kup završili u polufinalu, odnosno četvrtfinalu. Stari pioniri su poraženi u polufinalu od kasnijeg pobednika Kupa Vezeler TV sa 59:51, a juniori u četvrtfinalu od finaliste VfL Merkur Kleve - 61:58 u veoma neizvesnoj završnici.

KUP OKRUGA NIDERRAIN

Beobasket U12 - TV Goh U12 77:46
DUIZBURG
Dvorana: SH ZBV Nojdorf.
Gledalaca: 50.
BEOBASKET U12: F. Arsić 27, Rentc 25, Lazarević 8, Reljić 6, Hilgert 4, M. Lučić 2, A. Lučić 2. Trener: Denis Arsić.
Plasman u Kupu:
1. mesto.

 

 

 

 

 

 

 

2024 © - Vesti online