Utorak 18.07.2017.
16:09
Vestionline, Tanjug

Svedok: Taton bežao od rulje, slučajno pao u provaliju

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
Počast Brisu Tatonu od strane navijača Tuluzs

Svedočio je Slobodan Čenić, koji ne živi u Srbiji. On je na suđenju ispričao da je Taton slučajno pao u provaliju, jer se sapleo o ogradu bežeći od "razjarene rulje navijača" na Obilićevom vencu.

Čenić je naveo da pored Tatona u trenutku pada nije bilo nikoga, da ga niko nije sapleo, niti udario, a da je on nakon svega prišao tom mestu i video ga kako sedi u rupi pored stepeništa sa mučnim pogledom.

Za sud je bilo sporno njegovo svedočenje da li se Taton sapleo o žardinjeru ili o ogradu, a svedok je pojasnio da nikakve žardinjere sa cvećem nije bilo, već da on "tako zove ogradu".

Sud je nakon toga planirao da u septembru ili oktobru održi suđenje koje će biti zatvoreno za javnost, jer će se na njemu saslušavati zaštićeni svedoci. Tačni termini nisu određeni, a kako je saopšteno, suđenje se neće odvijati u sudu u Katanićevoj već na drugoj lokaciji koja će takođe u međuvremenu biti određena. Sledeće sudenje koje će javnost moći da prati zakazano je za 4. oktobar u sudskoj zgradi u Katanićevoj ulici.

Puzigaći je ponavljanje suđenja odobreno nakon hapšenja i izručenja Srbiji iz Grčke upravo jer je zbog bekstva bio osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora. U bekstvu je prethodno bio šest godina tokom kojih se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava.

Francuski navijač Bris Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

2024 © - Vesti online