Utorak 18.07.2017.
13:48
Vestionline

Drama u Đuraševićima, požar stigao nadomak kuća

Vestionline
Vatrena stihija zahvatila atar sela Đuraševići

Dva aviona nepresteno nadleću ugroženo područje i pokušavaju da sačuvaju stambene objekte, ali pomenuti avioni nemaju dovoljno kapaciteta. Prema poslednjim informacijama, vatrogasne jedinice, su poslale sve što je neophodno u slučaju da vatra stigne do najnaseljenijeg mesta na poluostrvu Luštici Krašića. Iz dubine duše i iz sveg srca se nadamo da do toga neće doći.

Istovremeno još uvijek je aktivno i požarište iznad Solila gdje se vatra u gustom rastinju polako spušta prema Toplišu. Požar kod Solila i Topliša takođe gase ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli kojima pomažu kolege vatrogasci iz Bijelog Polja i oni rade sve da se ne ponovi jučerašnja situacija kada je vatra na nekoliko sati prekinula saobraćaj na jedinoj drumskoj vezi Luštice sa ostatkom države.

Na moru pored Krašića i Petrovića dežuraju i patroliraju tri plovila Lučke kapetanije Kotor i Uprave pomorske sigurnnosti kao i gliser Porto Monterengra i par plovila privatnih vlasnika za slučaj da bude potrebna eventualna evakuacija morskim putem.

Vestionline
Požar u Krašićima

U samom gradu Tivtu, koji se nalazi preko put Luštice gde bukti vatra i gde se sve raspoložive snage bore sa vatrenom stihijom sve je obavijeno maglom i oseća se miris pajevine. Gledajući sa strane, sve deluje pomalo nadrealno kao u nekom filmu. Preko puta Vas se vodi bobri sa stihijom koju stariji stanovnici Tivta ne pamte u dosadašnjoj istoriji, plaže su pune turista koji se kupaju, sunčaju.....

2024 © - Vesti online