Utorak 18.07.2017.
12:22
rs.n1info.com

Vujačić: Izmišljen pritisak SAD na Vučića zbog Rusije (VIDEO)

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Neki naši analitičari koji se ne bave tom tematikom su izneli tu tezu i stvorila se priča koja nije realna. Za nas kao maloj zemlji važno je otići u SAD i razgovarati s visokim predstavnicima administracije. Time SAD pokazuju interes za ovaj deo sveta, a s druge strane nova administracija uspostavlja kontakte - rekao je on.

Vujačić dodaje da ako je neko na razgovorima pokrenuo pitanje Rusije, onda je to predsednik Vučić i to iz razloga jer se digla velika halabuka. Kad je ovaj region u pitanju, dodaje Vujačić, što se američke strane tiče stvari su na autopilotu odnosno američka politika ide po inerciji od ranije.

- Strategije se ne menjaju svaki dan. Strategija SAD je da Evropa bude demokratska, cela i u miru. Drugim rečima, podržava se put svih zemalja Zapadnog Balkana ka EU, regionalna stabilnost i brine da ne dođe do novih konflikata - objašnjava on.

Vujačić kaže da je pitanje o NATO više za unutrašnje političke potrebe, a s druge strane neke institucije i pojedinci imaju interes da pričaju za i protiv.

Nekadašnji ambasador u Vašingtonu smatra da je pogrešno pridavanje velikog geopolitičkog značaja Balkanu i dodaje da za male zemlje i nije dobro da budu u žiži interesovanja.

2024 © - Vesti online