Utorak 18.07.2017.
12:00
Vestionline

Oluja na Halkidikiju: Razrušeni putevi, kola u blatu (VIDEO)

youtube.com
Nevreme na Haldikidiju

Jake padavine praćene olujnim vetrom naterale su nadležne da evakuišu na desetine ljudi, neki hoteli su poplavljeni, a stotine automobila su završile pod vodom ili u blatu. Vatrogasci su deset puta morali da izvlače ljude iz zaglavljenih automobila, a angažovane su sve pumpe za ispumpavanje vode.

Prema dostupnim informacijama, posebno tešku noć nakon celodnevnih padavina imali su na zapadnoj strani drugog prsta Halkidikija, a problema ima od Neos Marmarasa i Toronija do Sartija, Vuruvurua i Sikije na drugoj obali. 

Odroni na putevima, bujice, prevrnuti automobili koje nosi voda, potopljene kuće, apartmani i radnje su paralisale ovaj deo Halkidikija, a šteta se još procenjuje. 

Ipak, kako kažu nadležni, osim "njih nekolko" turisti su odlučili da ostanu u svojim smeštajima i čekaju da prođe loše vreme. Predsednik hotelijerske i turističke organizacije Halkidikija je rekao da je jedan broj turista tražio premeštaj, a da je na samom jugu Sitonije nekoliko porodica otkazalo smeštaj. 

Temperatura na Sitoniji je trenutno 24 stepena, nema padavina i umereno je oblačno, a temperature iznad 30 stepeni se očekuju tek od ponedeljka. 

2024 © - Vesti online