Sreda 07.07.2010.
15:35
Blic Žena

Probajte najslađe palačinke s voćem

PALAČINKE SA TREŠNJAMA
POTREBNO JE

80 g brašna, 200 ml mleka, jaje, so, 2 kašike šećera, ulje, 40 g šećera, 150 ml soka od pomorandže, 200 g očišćenih trešanja, kašičica skrobnog brašna, preliv od čokolade
PRIPREMA
Za fil prvo šećer stavite u sud i zagrevajte dok ne požuti. Sipajte sok od pomorandže i kuvajte da se šećer rastopi. U smesu dodajte očišćene trešnje i nastavite sa kuvanjem još pet minuta. Skrobno brašno razmutite sa malo vode i sipajte u sos, te kuvajte još nekoliko minuta i skinite s vatre. Brašno, mleko, jaje, so i šećer umutite, pa ostavite da odstoji 20 minuta. Od smese pržite palačinke u vrelom podmazanom tiganju. Svaku palačinku filujte, savijte i ukrasite prelivom od čokolade.

PALAČINKE SA JABUKAMA

POTREBNO JE

6 jaja, 10 g brašna, 1,5 dl mleka, 2 jabuke

PRIPREMA

Izmešajte mikserom jaja, brašno i mleko i ostavite da odstoji 10 minuta. Jabuke oljuštite, izvadite im sredinu i isecite na kolutiće debljine 1 cm.

U tiganju zagrejte malo maslaca, sipajte testo i rasporedite jabuke. Ispržite sa obe strane i pospite cimetom.
PALAČINKE SA BANANAMA

POTREBNO JE

12 palačinki, 6 tvrdih banana, 2 kašike šećera, 2 dl sveže isceđenog soka od pomorandže, 3 kašike ruma, maslac

PRIPREMA

Sa jedne pomorandže ogulite koru (žuti deo) i nasecite na rezančiće. Kuvajte 3 minuta i ocedite. Šećer karamelizujte, zalijte sokom od pomorandže i mešajte dok se ne otopi. Dodajte rum i banane isečene na kriške debljine 1 cm i kratko ispirjajte. Nafilujte palačinke i dvaput ih preklopite. Ukrasite rezancima pomorandžine kore i poslužite.
Povezane teme: deserti, palačinke
 

2024 © - Vesti online