Svim srcem uz Vuku i mališane

K. Nedeljković
Vuka Barbu sa sinom Savom

Svako njihovo dobročinstvo verno smo beležili, a danas još jedno, jer nisu zaboravili na samohranu majku Vuku Barbu (39) iz Mramorka i njeno troje mališana, poslavši joj nedavno donaciju od 500 dolara.

Njihovo milosrđe već nekoliko puta od početka godine stizalo je upravo ovoj nesrećnoj ženi, koja je godinama trpela porodično nasilje.

Nažalost, to nije jedino što je ovu požrtvovanu majku snašlo, jer njen najmlađi sin, dvoipogodišnji Sava, boluje od tumora na mozgu i uprkos operaciji pri kojoj je tumor odstranjen, njegovo zdravlje je i dalje ugroženo jer se tumor ubrzo vratio.

Novčani prilog poslali su posredstvom naše sidnejske Redakcije, sa nadom da će ovoj majci olakšati lečenje sina, ali i teško životno breme koje je godinama ne pušta.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Budući da Vuka odnedavno svake nedelje dolazi u Beograd na Kliniku za neurohirurgiju, odeljenje neuroonkologije pri Kliničkom centru Srbije na terapije zračenja, to će joj ovaj dar biti uručen tokom narednog dolaska u prestonicu.

Tada ćemo saznati i kako je maleni Sava, ali i njegovi stariji brat i sestra, blizanci Davor i Dijana (8), kao i to da li im je još neko od naših plemenitih čitalaca priskočio u pomoć.

U jedno smo sigurni, to je da će ih ovaj dar mnogo obradovati, tim pre, kada budu čuli od koga im stiže.

Činjenica je da Vuka i njeni mališani i dalje žive u uslovima nedostojnim bilo kog čoveka, nemoćni da sami bilo šta promene.

Deca zbog toga najviše pate. Vukina želja i nada da bi u neko dogledno vreme i to moglo da se promeni, nažalost, još se nije obistinila, jer osim čitalaca "Vesti" nema ničiju podršku.

Ni roditelja, ni porodice, kao ni od porodice supruga nasilnika, od kojih svako malo samo stižu pretnje da napusti i udžericu u kojoj trenutno boravi.

Osim male socijalne pomoći, nema nikakva druga primanja, a zbog bolesti deteta i ne može u nadnicu, jer malog Savu nema ko da čuva.
 

2024 © - Vesti online