Četvrtak 08.07.2010.
13:07
Bliconline, Tanjug

Jeste li spremni za Egzit?

Na Glavnoj festivalskoj bini publika će moći da čuje i "LCD Soundsystem", DJ Shadow, Misi Eliot i Em si Dajnamajt, kao i "Pendulum" i "Royksopp".

Smeštaj i provod u kampu

 

Posetioci festivala i ove godine moći će smeštaj da potraže u Egzitovom kampu - Egzit vilidž, koji je smešten na lokaciji bivše kasarne "Janko Čmelik" na Petrovaradinu i otvoren je od 5. do 14. jula. I u kampu će biti organizovani koncerti i žurke, kao i radionice i edukacije iz različitih društvenih oblasti. Tokom Egzita Erste banka će postaviti i privremene bankomate u kampu, zatim na ulazu u Tvrđavu i unutar Tvrđave, na samom fetivalu. Biće postavljene iprivremene menjačnice.

Publici će se predstaviti i mnogobrojna imena iz Srbije i iz regiona, a neka od njih su "Ringišpil" iz Novog Sada, "Repetitor" iz Beograda, kao i "Lollobrigida" iz Hrvatske i Elvis Džekson iz Slovenije.

Popularna "Fjužn" bina ove godine, između ostalih, ugostiće Mike snou i "Kultur "Shock", a pored njih nastupiće i "Kanda, Kodža i Nebojša", "Generacija bez budućnosti", "Kud Idijoti i "TBF".


Ljubitelje elektronskog zvuka obradovaće program Dens arene, koja je jedna od najposećenijih bina festivala. U subotu uveče u Dens areni nastupiće jedan od najpopularnijih di-džejeva današnjice Dejvid Geta.

U Dens areni očekuju se i nastupi "Christal Castles", "Dirty South" iz Australije, Džoša Vinka iz Amerike, kao i mnoga druga poznata imena iz sveta di-džejeva.

U Beograd su juče iz Londona doputovali prvi posetioci "Egzita" koji su koristili specijalni let u organizaciji "Egzit tima" i srpske nacionalne aviokompanija "Jat ervejz", saopštili su danas organizatori.


Gosti iz Londona su stigli kasno sinoć na najveći festival u jugoistocnoj Evropi, koji će biti održan u Novom Sadu od 8. do 11. jula.


Taj let je prvi u nizu specijalizovanih letova "Jat ervejza" koji po promotivnim cenama, nizim i do 70 odsto, prevozi posetioce ovogodisnjeg "Egzita" iz vise od 30 zemalja.
Zagrevanje za festivalsku atmosferu, kako je navedeno u zajedničkom saopštenju "Egzit tima" i "Jat ervejza", počelo je odmah po ukrcavanju putnika, jer je u avionu svirao popularni novosadski bend "Frajle".


Putnici su uživali i u nesvakidašnjoj modnoj reviji na 10.000 metara visine, u kojoj su učestvovali najpoznatijii modni dizajneri iz Srbije Marina Milovanović, Tatjana Tatalović, Bata Spasojević i drugi.

Tokom četiri dana Egzita održaće se i Tuborg Muzička konferencija, na kojoj će se mladi di-džejevi i producenti iz regiona susresti sa zvezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i s njima razmeniti tehnike, iskustva i znanja o elektronskoj muzici.

Na Egzitu će se i ove godine predstaviti 50 udruženja građana iz celog regiona u okviru "Pijace nevladinih organizacija", a tokom festivala na bini "Agora" održavaće se tribine i debate.

Besplatan prevoz za kupce jednodnevnih ulaznica


Posetioci Egzita koji su kupili jednodnevnu ulaznicu moći će da koriste besplatan prevoz iz Beograda pri dolasku i odlasku sa festivala. Besplatan prevoz počeće u četvrtak 8. jula i odvijaće se svakodnevno do 12. jula. Zainteresovani mogu da rezervišu mesto putem sajta Exitmusic.tv u odeljku "Tuborg autobusi".


U okviru turističkog projekta "Dan više" Egzit tim organizovao je i niz manifestacija pod nazivom "Get Exited", u okviru kojeg će na različitim mestima u Novom Sadu biti organizovan besplatan program.

Taj program će se odvijati na nekoliko bina na kojima će nastupiti brojni domaći i strani bendovi i di-dzejevi, a trajaće od 6. do 12. jula. Prateći programi festivala održavaće se i na popularnom novosadskom kupalištu "Štrand".

Na festivalu će i ove godine za kupovinu osveženja i pića u upotrebi biti prepoznatljiva Egzit valuta - "token", a na Petrovaradinskoj tvrđavi radiće 47 šaltera za prodaju tokena.

Ovogodišnji, 11. po redu festival Egzit trajaće od 8. do 11. jula.

Svakodnevno će biti dostupni i video snimci visokog kvaliteta najboljih delova koncerata od prethodne večeri. Kompletni snimci pojedinih koncerata sa 'Egzita 2010' biće postavljeni nakon festivala na sajtu Exitmusic.TV", najavio je Egzit.

Kako se navodi, u svakom trenutku posetioci će imati u mobilnom telefonu, na kompjuteru ili na festivalskim video bimovima izveštaj o dešavanjima na festivalu, kao što su mišljenja izvodjača o 'Egzitu', Novom Sadu i publici, najsvežije fotografije i žive snimke festivalskih dešavanja.

"Zvaničan festivalski profil Twitter.com/ExitFestival biće namenjen mišljenjima izvodjača i publike i pun korisnih informacija, od vremenske prognoze, preko informacija o parking mestima, do podsetnika za početak koncerata koje publika želi da poseti", kaže se u saopštenju.

Uz to, na sajtu Exitfest.org uz pomoć Flickr.com/exitfestival može svakodnevno da se prate najbolje fotografije sa festivala. Egzit je pozvao sve posetioce da sami prave snimke i fotografije i kače ih na Youtube.com i na Flickr.com/group/exitfestival2010.

"Putem Facebook.com stranice festivala pomoću aplikacija za spajanje socijalnih medija, posetioci će moći svakodnevno da prate i komentarišu informacije, fotografije i video snimke", navodi Egzit.

2024 © - Vesti online