Nedelja 16.07.2017.
16:10
Vestionline, Tanjug

Alarmantno u Crnoj Gori: Požari na primorju, vatra se širi munjevitom brzinom

facebook.com/Podgorički vremeplov
Požar i u ribarskom naselju Rose

Taman kada se oko 10 sati smirila situacija sa hercegnovske strane Luštice, požar se opet razbuktao iznad naselja Donji Klinci, a istovremeno je s druge strane izbio požar na potezu od Grabovca ka Bigovu.

- Veoma je teško stanje na terenu, ogroman požar nošen je jakim sjevernim vetrom, selo Bigovo je ugroženo pa smo naredili delimičnu evakuaciju. Borimo se i nadamo se da ćemo brzo ugasiti požar - rekao je za portal CDM komandir Službe spašavanja Kotor, Maksim Mandić.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić, kazao je oko 11 sati da se požar širi munjevitom brzinom, ide prema plaži i Bigovu.

- Aktivirao se ponovo i požar kod Rosa. Situacija je alarmantna nemamo pomoći iz vazduha zbog jakog vetra, koji svaki čas okreće pravac. Svi smo na terenu, svo ljudstvo, oprema, tehnika. Samo su ostale nužne snage da eventualno brane grad. Dramatična je situacija i alarmantna. Zato molim sve subjekte, koji mogu bilo kako da pomognu neka izađu na teren - pozivao je preko Radija Jadran Barbić.

Požar na potezu od Grabovca ka Bigovu izbio je oko 9 sati, javlja Radio Tivat.

Tivatski vatrogasci odmah su se uputili na mjesto požara sa četiri protivpožarna vozila. U gašenju požara učestvuju i kotorski vatrogasci.

2024 © - Vesti online