Nedelja 16.07.2017.
15:31
Vestionline

Crna Gora: Nećemo u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca

Reuters
Crna Gora će doprinositi jačanju mira

 

Kako kaže, Crna Gora će svoje vojnike angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja regionalnog i globalnog mira i bezbednosti.

On je u intervjuu agenciji Mina rekao da je njegova nedavna izjava istrgnuta iz konteksta, na "veoma maliciozan" način, svojstven, kako je naveo, "pojedinim medijima koji zagovaraju nazadnu i odavno prevaziđenu politiku i ne mire se sa činjenicom da je Crna Gora samostalna država, a kamoli država koja je po svim parametrima lider u regionu".

- Članstvom u NATO, Crna Gora je postala deo sistema koji baštini vrednosti na kojima počiva savremeno demokratsko društvo. Jedna od tih vrednosti je unapređenje i očuvanje mira i stabilnosti u kriznim područjima širom sveta - kazao je Bošković.

Prema njegovim rečima, Crna Gora će, kao pouzdan saveznik, u skladu sa svojim kapacitetima, doprinositi uspostavljanju i jačanju mira, kao što je to radila i do sada, učešćem u međunarodnim misijama.

- U tom kontekstu, naša država, sada i u svojstvu članice NATO, u svakom svom angažmanu, promovisaće isključivo mir i stabilnost, bilo da se radi o regionalnom, ili o međunarodnom kontekstu - istakao je Bošković.

To je, kako je kazao, bila jedina poruka njegove izjave.

- Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu, već će ih angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja regionalnog i globalnog mira i bezbednosti bilo da je u pitanju Kosovo ili neka druga teritorija koja je zajednički dogovor 29 članica Severnoatlantskog saveza - poručio je Bošković.

Kako je naveo, to je poruka svima koji svim snagama pokušavaju da kreiraju iskrivljenu sliku i da na neistinama grade svoju politiku i pozicije.

2024 © - Vesti online