Ponedeljak 17.07.2017.
06:00
B. Božin - Vesti

Rodna gruda raj za decu

B. Božin
Violeta sa Milom i Dušan sa Nikolajem i Milanom

- Deca obožavaju da idu, jer imaju i familiju i društvo u ulici i igraju se puno. To nije samo patriotizam u smislu da okače zastavu i da navijaju za Zvezdu, nego znaju sva dešavanja, pa čak ih interesuje i vremenska prognoza u Srbiji. Stariji sin Milan kaže da bi on najradije ostao dole, ali mi smo mu rekli da mora da napuni 18 godina i završi školu, pa neka onda sam odluči - priča Miloš.

Bračni par Jelisavac ima razumevanja za sve što se dole događa i za narod koji je "dobro i opstao kako je svašta preživeo".

- Aranđelovac je čist grad i po tome je čak i ispred Berlina, ima banju, park - ističe Violeta, dok njen rodni grad Smederevska Palanka sad ima problema sa Gošom i velika je razlika u odnosu na Aranđelovac "kao nebo i zemlja", kako kaže.

Mali Nikolaj se umešao u razgovor i ozbiljnog izraza lica rekao da njemu ipak "nešto smeta kad ode kod babe i dede u Aranđelovac, a to je komšijski pas koji samo laje"! Tako je razgovor sa porodicom Jelisavac završen grohotnim smehom.

Rođena u Nemačkoj

- Naravno, nema discipline i tačnosti kao ovde u Nemačkoj, ali sve je to stvar navike - kaže Violeta, koja je rođena u Nemačkoj, a onda kao mala otišla dole i vratila se opet sa 24 godine. - Ima puno ljudi koje nervira ovo ili ono, ali mi smo živeli dole i znamo šta je narod sve preživeo.


 


 

2024 © - Vesti online