Nedelja 16.07.2017.
19:00
D. Matić - Vesti

"Vesti" u Nemačkoj: Ceo Berghajm na jubileju Sloge

Sloga iz Berghajma, gradića nedaleko od Kelna, jedan je od tih klubova koji su uspeli da prebrode velike probleme i da nedavno proslavi 50. rođendan i to na velikoj gradskoj fešti koja je trajala tri dana i na kojoj su nastupilo više od 50 plesnih i pevačkih grupa.

Kako to obično biva, u manjim sredinama klubovi kubure sa manjkom članova, naročito mladima i zato ovaj klub nema svoj folklor, pa su u goste pozvali Ambasador iz Kelna, da na gradskoj fešti i njihovom slavlju promoviše običaje Srbije. Kao i na većini nastupa u prethodno vreme, gosti iz Kelna nastupili su sa dve folklorne grupe, a pre nastupa u ime Ambasadora goste je pozdravio potpredsednik Zoran Todorović.

Gotovo da je postala tradicija da posle nastupa Ambasadora na ulici ili ispred bine posetioci zaigraju kolo prijateljstva sa našim folklorašima i na brzinu pokušavaju da nauče prve korake srpskih kola. Tako je bilo i ovoga puta.

Dobra atmosfera koju Ambasador napravi bila je razlog što su usledeli pozivi Sloge da i dogodine nastupe na gradskoj fešti, ali i od Lidije Šrajber za učestvovanje na Festivalu kulture 2018. Ovaj festival se održava svake godine u oktobru, ali zbog masovnosti učesnici moraju biti poznati godinu dana unapred.

Za Ambasador je ovo bio poslednji nastup uoči početka letnjih raspusta i godišnjih odmora, sladi dvomesečna pauza, a onda na jesen novi nastupi.

Bogata trpeza

Do ovog aranžmana došlo je na poziv Zvonka Begića i počasnog predsednika Sloge Voje Vuksanovića koji su na ovoj manifestaciji imali samo štand za prodaju jela i pića. Sloga se pokazala kao dobar domaćin pa je posle nastupa za sve članove Ambasadora priredila bogatu trpezu.


 

2024 © - Vesti online