Nedelja 16.07.2017.
14:20
Vestionline, VSS

Prlainović: Prvo mesto u grupi nam mnogo znači

N. Đurović
Španija i Grčka su glavni konkurenti, Južna Afrika će poslužiti za zagrevanje

Uostalom, Srbija je od osamostaljenja tri puta igrala sa Južnom Afrikom. Rezultati u Svetskoj ligi, 16:2 u Podgorici 2009, 22:0 godinu dana kasnije u Nišu i 17:1 u Almatiju 2014 kada je Savić vodio ekipu u kojoj su glavni igrači bili sadašnji standardni reprezenatativci Mandić, Ranđelović, braća Rašović, Subotić...

- Važno je da osetimo turnir. Naravno da ne razmišjamo monogo o rivalu, za nas zaista prvenstvo počinje od drugog kola. Na startu će biti najvažnije da osetimo ambijent, da se povežemo i stvorimo dobru podlogu za susrete koji su mnogo važniji, sa Španijom i Grčkom jer nam prvo mesto u grupi zaista mnogo znači - kaže Andrija Prlainović, koji će sa Filipom Filipovićem šesti put igrati na Svetskom prvenstvu.

- Svega je bila dva zlata, srebro pa dva takmičenja bez medalje. Ipak sam zadovoljan. I ovde hoćemo da idemo do kraja.

List koji izlazi samo za vreme prvenstva na strani posvećenoj muškom vaterpolu objavljuje veliku sliku Andrije Prlainovića uz naslov da su Srbi i Amerikanke najveći favoriti. Konstatuje se da Srbija ima Filipovića, Prlainovića i Duška Pijetlovića, najbolje igrače na svetu na svojim pozicijama.

- MI smo kao porodica, kao preduzeće u kojem vladaju izvanredni odnosi. Ni sujete, ni loših trenutaka. Najviše smo povezani i to mnogo znači. 

Prvog dana će biti derbi grupe Španija i Grčka.

- Važan susret. Da ih vidimo. Grci bez odličnih igrača Milonakisa i Afrudakisa ali sa sve boljim Genidunasom. Španija sa vaterpolistima od kojih neke uopšte ne poznajem ali sa novim selektorom Martinom. I mogu da iznenade. Naše je da oba tima pobedimo .

Srbija je u nedelju imala samo jedan ali žestok trening. Tako će biti i u ponedeljak na dan utamice. Južna Afrika u 17.30 će biti rival samo za lakši trening, za zagrevanje za mnogo važnije utakmice.

2024 © - Vesti online