Subota 15.07.2017.
23:25
Vestionline, kajaksrbija.rs

Još četiri A finala za srpske kajakaše na EP

Kajakaški Savez Srbije
Marko Dragosavljević će se boriti i za seniorsko zlato na Evropskom prvenstvu

Aktuelni šampion Evrope u konkurenciji mlađih seniora u kajaku jednosedu na 200 metara, Marko Dragosavljević plasirao se u finale. Šansu da osvoji treću titulu seniorskog prvaka Evrope na najkraćoj deonici, Dragosavljević će imati zahvaljujući pobedi u polufinalnoj trci. Finale K1-200 u muškoj konkurenciji vesla se u nedelju od 12 sati i 24. minuta.

U finale jednoseda na 200 metara Srbija će imati predstavnicu i u konkurenciji dama. Milica Starović je mesto u borbi za medalje obezbedila zauzimanjem 2. mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi. Finale ženskog jednoseda na 200 metara vesla se u nedelju od 12:05h. Milicu tako poslednjeg dana šampionata očekuju dve finalne trke, s obzirom da se plasirala i u A finale jednoseda na 500 metara.

Juniorska šampionka Evrope u kanuu jednokleku na 200 metara, Nikolina Mijušković, plasirala se u finale iste discipline na seniorskom Prvenstvu Evrope u Plovdivu. Mijuškovićeva, koja je u poslednjoj sezoni juniorske konkurencije, za medalju u konkurenciji seniorki boriće se zahvaljujući 2. mestu u polufinale. Finale C1-200 u konkurenciji dama vesla se od 12:37h u nedelju.

Ženski dvosed na 200 metara, u sastavu Nikolina i Olivera Moldovan, plasirao se direktno iz kvalifikacija u A finale. Sestre Moldovan su mesto u borbi za medalje obezbedile osvajanjem 2. mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi. Finale K2-200 u konkurenciji dama vesla se u nedelju od 12 časova i 43 minute. Pre toga Nikolina i Olivera će veslati i finale dvoseda na 500 metara.

2024 © - Vesti online