Petak 14.07.2017.
19:51
Vestionline, Sputniknews.com

Putin: Rusija ne namerava ni sa kim da ratuje

Reuters
Vladimir Putin

- Ne nameravamo ni sa kim da se raspravljamo, svađamo, borimo, ali polazimo od činjenice da će nas uvažavati i poštovati naše legitimne interese, legitimna prava - rekao je Putin tokom razgovora sa zaposlenima u Lebedinskom rudarsko-prerađivačkom kombinatu.

On je istakao da je Rusija najveća po teritoriji zemlja na svetu, a prilično je pristojna i prema broju stanovnika.

- Ne možemo da nemamo svoje interese, nameravamo da ih branimo, ali legitimnim, civilizovanim načinima i metodama - dodao je on.

Prema njegovim rečima, da bi se to postiglo Rusija mora objektivno da daje informacije o sebi, uključujući i svojoj istoriji.

Tramp je otvoren čovek

Ima nade da će se dijalog sa američkim predsednikom Donaldom Trampom razvijati ukoliko bude tekao "ljudski", izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Ako budemo imali takav dijalog, u tom smislu, kao što ste rekli - ljudski, postoji šansa da će se ovaj dijalog dalje razvijati - rekao je ruski predsednik.

- Ne znam kakav je on sa drugim sagovornicima, ali sa nama… Slušao sam ga pažljivo kada je formulisao svoje ideje, predloge za razvoj saradnje, ali on - što se ne dešava uvek, ali je za osobu koja radi sa ljudima izuzetno važno - ume da sluša i brzo reaguje i komunicira - istakao je Putin.

- On reaguje na sagovornika, na argumente, diskutuje, čak i ako mu se nešto ne dopada i ne slaže se sa nečim, postavlja neka pitanja, reaguje na argumente sagovornika. To je važno, i mislim da je to pozitivno - dodao je ruski predsednik.

Putin je rekao i da je Tramp otvoren čovek i da se prilično razlikuje od televizijske predstave koju je stvorio tokom predizborne kampanje.

O rešenju ukrajinske krize

Govoreći o krizi u Ukrajini, predsednik Rusije smatra da će kriza trajati sve dok Ukrajinci ne izgube strpljenje. 

Pitanje jednog od zaposlenih o tome koliko dugo će trajati ukrajinska kriza predsednik je nazvao retoričkim.

- Koliko će to trajati? Ne znam. To zavisi od ljudi koji tamo (u Ukrajini) žive, koliko dugo će to trpeti - istakao je on.

On je, istovremeno, izrazio nadu da će se kriza u Ukrajini jednom završiti, ali ovog puta tokom demokratskih procesa.

2024 © - Vesti online