Petak 14.07.2017.
20:11
D. Matić - Vesti

Srbi "osvojili"dvorac Morsbrojh

D. Matić
Zajednički u kolo: Folklorašima Zore su se pridružili posetioci

Već godinama poslednje nedelje uoči letnjeg raspusta dvorac ugosti sve klubove stranaca iz Leverkuzena na proslavi koja se organizuje pod pokroviteljstvom Evropske unije, a u saradnji sa Integracionim savetom.

Naš klub "Sveti Sava" je i ovoga puta imao svoj štand koji je bio veoma posećen, a na kojem su se prodavali isključivo proizvodi srpskog porekla.

D. Matić

U kulturnom delu kao i na prethodnoj manifestaciji, pošto još nemaju svoj folklor, pozvali su ansambl Zora iz Ratingena, sa kojim će od jesenji još više sarađivati.

Posle lepo izvedene koreografije zaigrali su zajedničko kolo, u koje su se uhvatili i Nemci, ali i drugi stranci, kao i naši zemljaci.

Nastup folklornog ansambla i goste u ime našeg kluba pozdravila je Dragica Stojanović, srpski predstavnik u Integracionom savetu.

Lepo vreme privuklo je i veliki broj gostiju, kroz baštu dvorca Morsbrojh prošlo je 3.000-4.000 gostiju.

Svi štandovi su bili dobro posećeni, a naš posebno.

Pred gostima su zaigrali grčki i ruski folkloraši i predstavnici Šri Lanke, a ostali klubovi stranaca su imali samo štandove za prodaju hrane i pića.

Pauza do septembra

Za klub "Sveti Sava" je ovo bio poslednji nastup uoči godišnjih odmora, a već sredinom septembra ih očekuje sličan na jednoj uličnoj svečanosti.


 

2024 © - Vesti online