Četvrtak 13.07.2017.
18:46
Vestionline

Slučaj Zakintos: Dvojica Srba puštena uz kauciju

Reuters
 

Istražni sudija na grčkom ostrvu Zakintos odredio je da jedan od četvorice Srba koji su danas saslušani ostaje u pritvoru do početka suđenja. Četvrti saslušani srpski državljanin dobio je kratko odlaganje procesa i ponovo će svedočiti sutra, prenosi AP.

Navodi se da je petorici ostalih osumnjičenih, koji su juče imali 12-časovo svedočenje pred sudijom, određen pritvor do početka suđenja. 

RTS prenosi da su spekulacije o navodnoj ekstradiciji Americi osumnjičenih za ubistvo bez osnova i da će oni biti prebačeni u zatvor u gradiću Avlon, koji se nalazi na oko 50 kilometara od Atine. 

Inače, danas je završeno saslušanje ostale četvorice osumnjičenih, a petorica koja su se u sredu pojavila pred istražnim sudijom negirala su krivicu. Osumnjičenima je određen pritvor do početka suđenja, a kada bi ono moglo da počne nije poznato.

RTS prenosi i da je grčka policija sve snimke tuče predala Interpolu i, prema navodima, policija traga za još šest osoba koje su učestvovale u tuči. 

Amerikanac je ubijen na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, nakon toga uhapšeno je devet osoba, među kojima sedam srpskih državljana.

2024 © - Vesti online