Četvrtak 13.07.2017.
20:20
D. Pašić - Vesti

Zavičaj je srcu mio

D. Pašić
Imaju čime da se pohvale: Jedna od folklornih sekcija KUD-a Zavičaj

- Trudimo se da pre svega okupimo što više mladih ljudi, jer logično, oni su smisao svega. Na sreću imamo čime da se pohvalimo, jer su upravo naše devojke i mladići zaštitni znak udruženja. Uz to, saradnja sa našim klubovima u celoj Austriji je jedan od najvažnijih ciljeva. Za relativno kratko vreme smo sklopili mnoga prijateljstva i to nam je i te kako važno. Zahvalni smo svima koji su u klubu i koji nam daju podršku - kaže Milan Zarić, jedan od vodećih ljudi udruženja iz Tulna.

D. Pašić
Fudbalska ekipa Zavičaja

Fudbaleri najbolji

Fudbalska ekipa KUD Zavičaj u sastavu Miko Zakić, Bojan Adamović, Rajko Mićić, Velibor Simić, Žiko Govedarević, Stevan Mihajlović, Njegoš Ivica, Dejan Birešić, Borislav Stanković i Slaven Plisnić, nedavno je bila najbolja u Vilhelmsburgu na Sportskim igrama klubova iz Donje Austrije.

U konkurenciji šest timova, Semberije i Majevice iz Presbauma, Dukata iz Trajskirhena, Mladosti iz Leobersdorfa i Asa iz Vinernoještata, fudbaleri Zavičaja iz Tulna su bili najboolji, bez poraza.

S obzirom na to da se bliži kraj sezone uprava kluba je organizovala malu proslavu. Bila je to odlična prilika da se sagleda učinak na koji svi mogu biti ponosni, naročito na to što su mladi sve brojniji u klubu. Članovi ovog udruženja su i te kako aktivni i u duhovnom životu Srpske pravoslavne crkve u gradu smeštenom na Dunavu, udaljenom od Beča nešto malo više od 40 kilometara. Parohija, koja nosi naziv "Sveti Nikolaj Mirlikijevski", sa sveštenikom Veljkom Savićem u članovima KUD-a Zavičaj ima veliku podršku.

2024 © - Vesti online