Četvrtak 13.07.2017.
16:44
Vestionline

Ubica iz Rakovice nije viđao dete u kontrolisanim uslovima

A. Čukić
Odluka suda o viđanju u kontrolisanim uslovima promenjena

On nije viđao dete u kontrolisanim uslovima, jer je odluka o restrikitivnim uslovima viđanja iz 2013. izmenjena 2015. godine, od kada je otac dete viđao svake srede po sedam sati.

Odluka je izmenjena u skladu sa mišljenjem Centra za socijalni rad u Rakovici, koji je zaključio da je u interesu deteta da ne viđa oca u tako restriktivnim uslovima, rekla je Tanjugu portparolka tog suda Irina Kovačević.

Važeća privremena mera Drugog osnovnog suda u Beogradu od 22. juna 2015, koja je potvrđena rešenjem Višeg suda od 13. oktobra 2015, ne predviđa viđanje oca sa detetom u kontrolisanim uslovima,

Privremenom merom iz 2015. promenjena je odluka Prvog osnovnog suda od 10. oktobra 2013. godine, kojom je bio određen model viđanja oca sa detetom u kontrolisanim uslovima, dodala je Kovačevićeva.

Prema važećoj meri, koja je bila na snazi i juče, kada je Nikolić počinio monstruozan zločin, bio je određen model viđanja prema kojem svake srede od 8:30 preuzima dete iz obdaništa "Kanarinac" i vraća ga istog dana u 15:30 u prostorije Centra za socijalni rad u Rakovici.

Upravo tu, ispred Centra, pred povraćaj deteta, dogodio se zločin, oko 15:15 sati.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Ida Nikitović rekla je za Tanjug da sud donosi odluku o "održavanju ličnih odnosa roditelja sa detetom" na osnovu mišljenja Centra za socijalni rad, odnosno nalaza i mišljenja veštaka, ako je ono određeno.

Što se tiče viđanja u kontrolisanim uslovima, Nikitović kaže da ih sud određuje, kada Centar proceni da postoji konflikt između roditelja ili se pak sumnja u podobnost drugog roditelja.

To, kako je navela, znači da taj roditelj viđa dete u prisustvu stručnog radnika Centra za socijalni rad, kako bi se pratio odnos roditelja sa detetom.

2024 © - Vesti online