Četvrtak 13.07.2017.
18:18
D. N. Petrović - Vesti

Milomir iz Kanade pomogao rodni Kopaonik sa 6 miliona evra

Vesti
Zavičaj u srcu: Milomir Glavčić

Za obnovu dotrajale škole i uređenje dvorišta u Jošaničkoj Banji potrebno je oko 200.000 evra. Milomir će obezbediti 170.000 evra, a ostatak opština Raška.

Samo za izgradnju Doma kulture u Jošaničkoj Banji Milomir je pre nekoliko godina poslao 260.000 evra, za most u Kraljevu milion evra, za nabavku magnetne rezonance bolnici u Kraljevu pola miliona. Pomagao je crkvu, brojna kulturno-umetnička društva u ovom kraju, biblioteke, dobre đake, kulturne stvaraoce... Pomoć je slao i u Republiku Srpsku.

Hvala do neba

- Do neba hvala mom stricu Milomiru, malo je danas tako velikih ljudi. Zahvalan mu je ceo kraj, on je naš ponos i naš heroj. Išao sam mu u posetu nekoliko puta, svoj Kopaonik u srcu nosi. Nadali smo se da će doći, ali godine su ga stigle i zdravlje popušta. Biće nam mnogo žao ako ne dođe - kaže Radoje Glavčić koji u Milomirovo ime nadzire radove i vodi računa da se svaka donacija iskoristi na najbolji način i na dobrobit svih žitelja ovog siromašnog dela Srbije.

- Hvala puno čika Milomiru, velikom čoveku i dobrotvoru za svu pomoć Kopaoniku, opštini Raška i celoj Srbiji. Mnogo je doprineo da se u njegovim Kovačima živi bolje i da žitelji potkopaoničkih sela ostaju na svojim ognjištima - kaže Ignjat Rakitić, predsednik opštine Raška.
Kao siromašni mladić i seoski sluga, Milomir je u Kanadu otišao pre šest i po decenija, teškom mukom uspeo je da postane uspešan biznismen, a deo svog imetka ulaže u rodni kraj koji još nije posetio uprkos stalnim pozivima da dođe kako bi mogli da mu zahvale.

2024 © - Vesti online