Četvrtak 13.07.2017.
11:59
Vestionline

Radikali opleli po premijerki: Ana Brnabić preti srpskim radnicima!

SRS
Srpski radnici nisu roblje: Miljan Damjanović

Damjanović je skrenuo pažnju Ani Brnabić da radnici u Srbiji ne žele da budu roblje i najjeftinija radna snaga u Evropi, što su im namenili proevropski režimi još od 2000. godine.

Prof. dr Vojislav Šešelj još 2015. godine je obelodanio štetan ugovor sa fabrikom automobila u Kragujevcu koji se čuva kao najveća državna tajna. Ugovorom i podsticajnim planom Fijat je dobio po 10.000 evra za svakog zaposlenog, što je više od 35 miliona evra iz republičkog budžeta. Fijat je dobio i niz drugih pogodnosti, poput one da im se iz budžeta uplaćuju doprinosi koji se plaćaju za sve zaposlene iz bruto zarada i na teret poslodavca.
 
Damjanović je podsetio da je Ana Brnabić obećala da će problem zaposlenih u Fijatu u Kragujevcu rešiti još u ponedeljak, što je potvrdio i Aleksandar Vučić na jednoj televiziji. S obzirom na to da je ponedeljak prošao, postavlja se pitanje kada je taj ponedeljak u kojem će se rešiti ovi problemi i da li će konačno razgovarati sa italijanskim partnerom na temu štetnog ugovora koji je zaključen u vreme Tadićevog režima.
 
Radikalski kandidat za gradonačelnika podsetio je da je u Srbiji na snazi niz štrajkova koji razobličuju pogubnu ekonomsku politiku finansiranja stranih investitora. Štrajkuju poljoprivrednici, prosvetni radnici, građani nezadovoljni politikom režima prema migrantima. Štrajkuju zaposleni u fabrici vagona iz Kraljeva, zaposleni u Gošinoj fabrici šinskih vozila u Smederevskoj Palanci, zaposleni u firmi Gorenje Valjevo, kao i najnoviji štrajk zaposlenih u Fijatovoj fabrici Krajsler automobili u Kragujevcu.
 
Damjanović je takođe ponovio pitanje Aleksandru Vučiću da li će i kada pokrenuti inicijativu za razrešenje Ane Brnabić zbog skandalozne izjave da će se Srbija, ako bude morala da bira između Evropske unije i Rusije, ako nas budu pritiskali, opredeliti za Evropsku uniju. 

2024 © - Vesti online