Petak 14.07.2017.
05:23
Vestionline

Ovo su tri neobične posledice seksa

pixabay.com
Seks može da ima i zanimljive nuspojave

Većina njih se smatra sasvim normalnim, ali kod neupućenih mogu stvoriti konfuziju.

U nastavku vam otkrivamo tri neobične posledice seksa:

Čulo mirisa je izoštreno
Zahvaljujući hormonu prolaktinu, koji telo oslobađa nakon orgazma, vaše čulo mirisa može biti izoštrenije. To je potvrdila i publikacija Biological Psychology, objavivši rezultate u kojima je jasno istaknuto da je količina prolaktina u telu nakon seksa ili masturbacije do 400 odsto veća od uobičajene. Tada je i čulo mirisa osetljivije.

Melanholija
U jednom istraživanju učestvovalo je 230 ispitanika, koji su odgovarali na pitanja o seksualnim aktivnostima, kao i o osećanjima koja se javljaju nakon završenog čina. Tada je utvrđeno da čak 46 odsto žena bar jednom u životu doživi simptome melanhilije, koja se javlja posle seksa. Rezultati su pokazali i da je oko pet procenata žena osetilo melanholiju bar jednom mesečno.

Amnezija
Amnezija jeste gubitak pamćenja, ali ne bi trebalo da vas toliko brine jer je ovaj oblik samo privremen i ne ponavlja se, a traje najviše nekoliko sati. Amnezija se tokom seksa javlja zbog lošeg snabdevanja mozga kiseonikom. Najviše pogađa žene u pedesetim godinama, a veoma je retka - od 100.000 ljudi, samo tri do pet ljudi godišnje je doživi.

2024 © - Vesti online