Četvrtak 13.07.2017.
09:44
b92.net

Zakintos: Šta su rekli uhapšeni na saslušanju

Reuters
Privođenje osumnjičenih za ubistvo Amerikanca na Zakintosu

Kako pišu mediji, srpski mladići su odbacili svaku umešanost u zločin "iako se oni jasno vide na snimcima tuče". Izbacivač srpskog porekla rekao je pred sudijom da "nije udarao žrtvu". 

- Nisam ga tukao, ili mu bar nisam naneo smrtonosni udarac jer mi je ruka slomljena - rekao je on. 

Grčki barmen je takođe rekao da on nije taj koji je ubio Bakarija Hendersona. 

- Da, udarao sam ga, ali nisam imao nameru da ga ubijem. Video sam da je u tuči moj kolega i dotrčao sam da pomognem - rekao je on. 

Grčki portali navode da se proces nastavlja saslušanjem još trojice srpskih mladića, a tokom dana bi trebalo da bude doneta i odluka u koji zatvor će biti prebačeni osumnjičeni. 

Ipak, ranije je advokat Zora Dobričanin Nikodinović koju je porodica osumnjičenog D. R. angažovala kao branioca prenela je Tanjugu da je svim mladićima određen pritvor. 

Grčki mediji navode da se osmorica osumnjičenih terete za ubistvo i udruživanje u nameri da ubiju i navodno im preti maksimalna kazna po grčkom zakonu - doživotna robija. 

Detalja o devetom privedenom mladiću zasad nema. 

U kom roku bi suđenje moglo da počne teško je proceniti, s obzirom da se tek očekuje sprovođenje detaljne istrage i prikupljanje dokaza, pa onda podizanje i potvrđivanje optužnice i tek onda zakazivanje suđenja. 

Grčki mediji su u sredu objavili snimak tuče u kojoj je ubijen turista SAD na Zakintosu, posle čega je uhapšeno devet ljudi, među njima sedmoro srpskih državljana. Deveti uhapšeni nije saslušan u sredu. 

2024 © - Vesti online