Utorak 11.07.2017.
18:00
K. N. - Foto: N. Durović

Napreduje iz dana u dan

N. Durović
Hvala svim dobrotvorima: Porodica Tasić

Saznali smo to nedavno, kada nas je ovaj mališan posetio u Dopisništvu "Vesti", zajedno sa porodicom, kako bi, između ostalog, preuzeo prilog od 100 dolara dar dva anonimna brata iz Toronta u Kanadi, rodom iz Hercegovine.

- Tim divnim ljudima koji su poželeli da podrže naše napore da Pavlu omogućimo da stane na svoje noge, hvala od srca. Naša borba nije laka i iziskuje mnogo finansijskih sredstava, koje sami nikada ne bismo mogli da obezbedimo. U toku godine za njegovo lečenje i veoma intenzivne fizikalne tretmane neophodno je više od 3.500 evra i činjenica je da bi bez podrške ovako dobrih ljudi kako u Srbiji, tako i u dijaspori, nama bilo nemoguće da mu to omogućimo - rekao je otac Dejan Tasić, rodom iz Vranja, koji svojom skromnom platom jedva pokriva osnovne potrebe svoje četvoročlane porodice.

Da pomaka u Pavlovom razvoju ima, mogli smo i sami da se uverimo, jer je ovaj dečačić od poslednjeg susreta sa nama bio mnogo pričljiviji, raspoloženiji, ali i boljih motoričkih sposobnosti.

- Generalno, zadovoljni smo ovim što je do sada postignuto. Jedino upornim vežbanjem i odlascima na tretmane Pavle može postići željeni nivo i ojačati, da bi mogao da stane na noge, toga smo svesni. Zato se toliko i trudimo da mu omogućimo adekvatno lečenje i da ga što češće vodimo u Slovačku ili Novi Sad. Svaka pomoć nam zaista mnogo znači i budi nadu da će naš sin jednog dana uživati u čarima detinjstva kao i svi njegovi vršnjaci - rekla je mlada majka Danijela, zahvalivši se svima koji misle na njenog sina.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online