Utorak 11.07.2017.
14:19
Vestionline

"Uzrok udesa autobusa sa decom oštri predmeti na putu"

Tanjug
Desna prednja guma na autobusu koji je sleteo s puta je probušena  

Oni su ocenili da su nesreću najverovatnije prouzrokovali oštri predmeti na putu koji su probušili gumu autobusa, starog svega dve godine.

- Uvereni smo da uzrok nesreće mogu biti najpre oštri predmeti razbacani po drumu, pošto je autobus prošao kroz tehnički pregled, vozilo je staro dve godine, a za volanom je bio iskusan vozač - saopštila je Ana Bjelak iz turističke agencije iz Poznanja koja je Poljacima organizovala letovanje u Grčkoj. 

- Najverovatnije krivac za nesreću su oštri predmeti razbacani po drumu. Desna prednja guma je probušena. Isključujemo kvar pošto je pre puta u Grčku prošao tehničku kontrolu - kazala je Ans Bjelak. 

Iz Poljske su već krenuli autobusi da prevezu poljske turiste iz Srbije u domovinu. 


- Poginuo je 50-godišnji vozač koji je sedeo na mestu suvozača. Situacija je pod kontrolom. Odmah su na mesto udesa došle službe i pobrinule se za bezbednost povređenih. U autobusu je bilo 50 putnika plus tri vozača - kazala je Bjelakova poljskoj televiziji TV N24. 

Nesreću autobusa sa poljskim turistima koji su se vraćali s letovanja u Grčkoj, među kojima i deca od 13 do 16 godina, potvrdilo je i Ministarstvo spoljnih poslova Poljske. 

- Konzul je na putu na mesto nesreće i u stalnoj je vezi sa nadležnim srpskim organima - saopštilo je Ministarstvo. 

2024 © - Vesti online