Utorak 11.07.2017.
13:43
Vestionline

Tumbaković: Besmisleno strahovanje od incidenata

M. Todorović
Veruje u navijače: Ljubiša Tumbaković

Tumbaković će dodatni razlog za skeniranje utakmica imati i u činjenici da za crno-bele nastupaju i dvojica crnogorskih reprezentativaca - Marko Janković i Nebojša Kosović.
Naravno, kao i mnogi drugi, ulogu favorita pripisuje Partizanu, ali ne smatra da će se Partizan prošetati do naredne runde kvalifikacija.

- Ono što je nezgodno za favorita je činjenica da utakmice kvalifikacionog tipa u kojima nema popravnog mogu da budu veoma nezgodne i zato Đukićevi izabranici moraju maksimalno ozbiljno da shvate mečeve koji ih očekuju u Beogradu i Podgorici.

Ipak, postoje i neki komentari pre ovog dvoboja sa kojima se Tumbaković uopšte ne slaže. On je, naime, nazvao "besmislenim" strahovanja od mogućih navijačkih incidenata u Podgorici.

- Nemam ni najmanju dilemu oko toga da li će atmosfera biti sjajna, prava fudbalska i da će stadion biti pun. Voleo bih da tako bude i u prvom meču u Humskoj. Partizan će sigurno imati značajnu podršku u Podgorici, jer će izvan karata obezbeđenih po protokolu mnogo navijača crno-belih uspeti da ih kupe na licu mesta. Čitam poslednjih dana razne stvari, bojazni oko incidenata i tvrdim da su to besmislene priče i da nikakvih problema neće biti na stadionu Budućnosti - objašnjava Tumbaković.

Jedini pravi rival Đukićevim pulenima izvan travnatog tepiha bi mogla da bude velika vrućina, pošto je teren u odličnom stanju.

- Podloga je u sjajnom stanju, baš kao i u Beogradu. Što se tiče tima Budućnosti, pretrpeo je značajne izmene, došli su manje poznati igrači, a otišlo je nekoliko veoma dobrih. Najveću opasnost Partizanu bi trebalo da predstavlja Radomir Đalović, koji je najbolji dokaz da u fudbalu godine ništa ne znače. Njegova posvećenost fudbalu je neverovatna - završio je Tumbaković.

Kažić: Ne nosimo belu zastavu

Šampion Crne Gore kompletirao je pripreme i radi na završnim detaljima uoči gostovanja Partizanu. Strateg Budućnosti Dragan Kažić je istakao:

- Suvišno je trošiti reči o Partizanu, svi znamo o kakvoj se ekipi radi. Dovoljno je reći da je to osvajač duple krune u Srbiji i tim koji je u seriji od 37 utakmica bez poraza - rekao je Kažić.
Uprkos tome naglašava:

- Ne ističemo belu zastavu. Revanš je pod Goricom, pa ćemo videti. Partizanu predajemo ulogu blagog favorita.

Najzvučnije ime je bivši napadač Crvene zvezde Radomir Đalović.

- Pred nama su teške utakmice. Nijanse će odlučivati o putniku u narednu rundu. Partizan je favorit na papiru, ima dobar tim, a na nama je da mu pokvarimo planove. Motiva neće faliti i očekujem pravi spektakl - kazao je bivši crnogorski reprezentativac koji je u prethodnoj sezoni postigao 11 golova i pomogao klubu da posle pet godina osvoji šampionsku titulu.

Iliev veza za Mihajlovića

Posle Ninkovića, Lukića, Vlahovića i Milenkovića, koji su u par godina iz Partizana otišli u Seriju A, još jedan fudbaler crno-belih, Nemanja Mihajlović, mogao bi da se preseli u Italiju.

Krilni fudbaler Partizana želja je čelnika Đenove, koji su pre godinu i po angažovali i Nikolu Ninkovića. Italijanski portal calcionenjs24.com ističe da je vezista Partizana bio član mlade reprezentacije Srbije, a u prilog mogućoj realizaciji ovog transfera podseća se i da je aktuelni sportski direktor Partizana Ivica Iliev (2006. godine) igrao za Đenovu, što bi italijanskom klubu, valjda, trebalo da olakša put do "Nece".

 

 

2024 © - Vesti online