Sreda 12.07.2017.
04:30
Imagazin.rs

Problemi sa bežičnim punjačem

pixabay.com
Indukcijiski punjači su puno sigurniji

Ako se sećate šta se dogodilo prošle godine, onda možda znate da je prilikom predstavljanja iPhone-a 7 Plus stavljen veliki naglasak na portrait način rada.

Ta opcija je omogućavala da zamutite pozadinu slike i tako snimate fotografije poput profesionalca, a sve zahvaljujući dvostrukim sočivima. Jedini problem je bio što ta funkcija nije bila gotova kada je došlo vreme predstavljanja telefona. Kao rezultat, ona je predstavljena kasnije, u obliku softverske nadogradnje, iako je potrebni hardverski sistem bio u uređajima od samog početka. 

John Gruber, poznati novinar sa stranice Daring Fireball, veruje da će se slično dogoditi sa bežičnim punjenjem kod novih iPhone-a. Hardverski deo je spreman, ali ćemo trebati pričekati predstavljanje same funkcije - Gruber smatra da ćemo morati sačekati do iOS-a 11.1. Problem nije u tome što je komplikovano prilagoditi novi softver iOS-u, već će proizvodnja samih punjača biti odložena. U Apple-u ne žele da iznevere korisnike dodavanjem funkcije koju još uvek ne mogu da koriste. 

To je samo jedan deo priče, pa nije sigurno da će se Gruberova predviđanja zapravo i ostvariti. Uostalom, svi možemo podneti malo zakašnjenje. Ono što je stvarno razočaralo u njegovom članku je eksplicitna izjava da će Apple prodavati bežične punjače odvojeno od telefona. To verovatno nije začudilo većinu korisnika, ali bilo bi mnogo elegantnije da je kompanija odlučila da uvrsti taj novi dodatak u osnovni paket. Znamo koliko koštaju Apple-ovi dodaci, pa je sigurno pretpostaviti da će i cena punjača biti veća. 

Čak ni ovo ne bi toliko predstavljalo problem za korisnike da je u pitanju nova i revolucionarna tehnologija. Mnogi se nadaju da su u Kupertinu uspeli naći rešenje za što veći domet bežičnog punjenja, što zaista zvuči odlično. Međutim, preovladava stav da ćemo dobiti "običan“ indukcijski punjač koji smo već upoznali preko Apple Watch-a, piše "iMagazin".

2024 © - Vesti online