Utorak 11.07.2017.
09:11
Vestionline

Vučić: Garantujem smanjenje nezaposlenosti, a da nije bilo Lazara Krstića...

Tanjug
Srbija prošla teške reforme: Aleksandar Vučić

- Ne obećavam, garantujem - podvukao je on u emisiji "Ćirilica" na Hepi televiziji.

Vučić je kazao da smo prošli teške reforme i da je sada pitanje "tehnike" da održimo trend i da ne napravimo neke greške.

- Najteže smo prošli zahvaljujući narodu. Neću nikada zaboraviti koliko divne građane imamo, koji su razumeli šta znače teške reforme - podvukao je on.

Javna preduzeća, prema njegovim rečima nisu veliki problem.

- Srbijagas je suviše mala kompanija da bi bila veliki problem. Najveći problem je EPS - objasnio je Vučić.

Stao je u odbranu nekadašnjeg ministra finansija Lazara Krstića rekavši da nikada ne bismo ušli u ozbiljne reforme bez njegove dijagnoze, koja je bila precizna, pošto je upozorio da je stanje javnih finansija katastrofalno, nakon što smo ostali bez privatnog sektora, odnosno na tome da mora da se izdržava javni sektor bez privatnog.

Rashodi na penzije, u tom trenutku, kako je preneo, bili su 30 odsto ukupnih javih rashoda u Srbiji, odnosno svaki treći dinar išao je na penziju, što je bilo neodrživo.

Upitan za reizbor Pavla Petrovića za šefa Fiskalnog saveta Vučić je kazao da je ta ustanova kritikovala vladu iz drugačijeg ugla, dok su drugi iz populističkog.

- Petrović je jedan od veoma zaslužnih ljudi za sprovođenje reformi u Srbiji - naglasio je i dodao da su ga drugi, za razliku od Petrovića, kritikovali iz populističkog ugla samo u nameri - ne da bi rušili državu, već smanjili snagu nezavisne Srbije.

2024 © - Vesti online