Ponedeljak 10.07.2017.
13:50
Vestionline

Lendl: Velika četvorka vlada svetskim tenisom

EPA/NIC BOTHMA
Realan: Ivan Lendl pored svog pulena Endija Mareja

Lendl, koji trenira prvog tenisera sveta Endija Marija, kaže da su Britanac, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković uspeli da ostanu na vrhu zbog svoje mentalne snage.

- Vrhunski igrači su vrhunski, jer su bolji od ostalih. Bilo da je u pitanju manjak mečeva ili suočavanje sa problemima van terena, ovi momci su navikli na to. Može neko da ih iznenadi, ali ako igraju 100 puta, dobiće više od pola. Oni su bolji u produkciji, kretanju, fizički. Kada sve to spakujete, taj paket je bolji od onih koji su lošije rangirani - kazao je Lendl.

Pošto je nahvalio i njegove glavne konkurente, nekada prvi teniser sveta pohvalio je i svog pulena, koji se trenutno nalazi na toj poziciji, a koji je pred početak Vimbldona imao problema sa kukom.

- Tako se osvajaju turniri - borbom. Ništa ne dolazi lako. Nekad ne možete da igrate na najvišem nivou, a morate da prođete. Nekada ste i umorni, ali morate da probijete sve barijere i da prevaziđete bol. Imali smo težak ritam prošle sedmice, pogotovo u prva dva kola. Ali Endi udara bolje i čistije na svakom treningu i sve je u redu. Ima šanse u drugoj nedelji - rekao je Lendl.

2024 © - Vesti online