Nedelja 09.07.2017.
21:11
sputniknews.com, Vestionline

Putin: Kameno doba je završeno, vreme je za...

Reuters
Vladimir Putin se zalaže za digitalizaciju

- U širem uvođenju naprednih, između ostalog, digitalnih tehnologija, vidimo moćan resurs za razvoj Rusije. To je važno i za uspešnu saradnju sa drugim državama, uključujući one koje predstavljaju naše inostrane goste i na ovoj izložbi - rekao je Putin na otvaranju izložbe "Inoprom" u Jekaterinburgu.

Rusija, prema rečima šefa države, ima opšte interese u sferi razvoja digitalne tehnologije sa nizom država, između ostalog sa Japanom, Nemačkom.

Predsednik je naveo reči bivšeg ministra za naftu jedne od arapskih država koji je rekao: "Kameno doba je završeno, ne zato što je nestalo kamenja, već zato što su se pojavile nove tehnologije".

- One se pojavljuju u svetu i oni koji zakasne u tom takmičenju, odmah, želim to da naglasim, u svakom slučaju veoma brzo, postaju potpuno zavisne od lidera tog procesa. Rusija ni u kom slučaju ne može to da dozvoli. Glavno je da mi imamo sve šanse, sve mogućnosti da iskoristimo te faktore o kojima sam već govorio, a njih treba maksimalno iskoristiti kako bi se iskoristio za proboj u budućnosti - dodao je šef ruske države.

Ranije je Putin pozvao da se napravi proboj u sferi razvoja digitalne ekonomije, jer je "kameno doba je završeno" i Rusija se može naći u zavisnosti od lidera koji uspešno razvijaju ovaj pravac.

2024 © - Vesti online