Subota 08.07.2017.
21:47
Vestionline, Tanjug

Brnabić naložila pregovore o "Fijatu" na najvišem nivou

Tanjug
Posrednik u pregovorima: Ana Brnabić

- To znači da će u pregovorima posredovati lično predsednica Vlade i da u njima učestvuju menadžment "Fijata" iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora. Štrajkački odbor pozvan je da hitno uđe u pregovore i tako pokaže odgovornost prema radnicima "Fijata" i celoj Srbiji - saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Brnabićeva je rano jutros trebalo da se sastane sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisavom Orbovićem i štrajkačkim odborom radnika fabrike "Fijat" u Kragujevcu, kako bi razgovarali o rešenju problema u fabrici u Kragujevcu, ali na sastanak je došao samo Ljubisav Orbović.

Predstavnici Štrajkačkog odbora iz nepoznatih razloga nisu pojavili, iako su bili pozvani i potvrdili dolazak, navodi se u saopštenju. saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Današnji razgovori trebalo je da budu nastavak prvih razgovora koji su u četvrtak započeti na ličnu inicijativu predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić sa ciljem da se štrajk prekine i nađe prihvatljivo rešenje za sve strane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je u interesu Srbije, Kragujevca i radnika "Fijata" da se njihov štrajk što pre završi, jer negativno utiče na dolazak novih investicija u našu zemlju.

2024 © - Vesti online