Subota 08.07.2017.
15:30
Vestionline

Štrajkački odbor Fijata nije došao na sastanak sa Brnabićevom

M. Karović
Fijat u Kragujevcu

Predstavnici štrajkačkog odbora iz nepoznatih razloga nisu pojavili, iako su bili pozvani i potvrdili dolazak, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. 

Zbog izuzetne važnosti koju fabrika Fijat u Kragujevcu ima za ekonomiju Srbije, za grad Kragujevac, domaće kompanije koje su angažovane od strane Fijata i za zaposlene radnike i njihove porodice, predsednica Brnabić naložila je danas da se započne sa pregovorima na najvišem nivou. 

- To znači da će u pregovorima posredovati lično predsednica Vlade i da u njima učestvuju menadžment Fijata iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora. štrajkački odbor pozvan je da hitno uđe u pregovore i tako pokaže odgovornost prema radnicima Fijata i celoj Srbiji, jer Fijat čini važan deo domaće ekonomije - navodi se u saopštenju. 

Današnji razgovori trebalo je da budu nastavak prvih razgovora koji su u četvrtak započeti na ličnu inicijativu predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić sa ciljem da se štrajk prekine i nađe prihvatljivo rešenje za sve strane. 

2024 © - Vesti online