Sreda 07.07.2010.
13:35
Vestionline

Roben oseća sreću, a Forlan krivicu!

Najbolji fudbaler Urugvaja Dijego Forlan prebacio je krivicu na sebe jer se njegov tim nije plasirao u finale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Forlan, koji je u porazu Urugvaja protiv Holandije u polufinalu od 3:2 postigao izjednačujući gol za "uruse", ipak sebe krivi za to što se njegova ekipa posle više od pet decenija nije plasirala u finale.

"Osećam se nekako beskorisno jer znam da nisam bio na vrhunskom nivou. Nisam uspeo da pripretim Holanđanima onoliko puta koliko je trebalo i dobro je što sam zamenjen jer sam bio preumoram. Ostao mi je gorak ukus u ustima, ali na kraju treba svi da budemo ponosni na ono što smo uradili. Nadam se da ću biti svežiji kada budemo igrali za treće mesto", rekao je Forlan.

Holandski fudbaler i strelac trećeg gola Arjen Roben izjavio je da je znao da će njegov tim da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Ovo je neverovatan osećaj. Mi smo i pre početka SP rekli: Ovde smo samo zbog jednog cilja. Taj moto, ta naša želja, su nas i doveli do finala. Pre utakmice smo se pogledali i shvatili da ćemo sigurno proći u finale. Dve su velike ekipe u drugom polufinalu. Ko god da prođe dalje sigurno će to morati da zasluži na terenu. Ako budemo igrali sa Nemcima, samo pobeda dolazi u pitanje. Ne bih da se bavim prognozama ukoliko budemo imali drugog rivala", istakao je Roben.

Đovani van Bronkhorst, koji je postigao prvi gol za svoj tim u duel sa Urugvajcima, izjavio je da Holandija živi svoj san.

"Taj gol ne samo da je bio lep, već je imao i veliku težinu. Samo što nisam poleteo nakon što je lopta ušla u mrežu. Ovo je kao san", rekao je kapiten Holandije.

Selektor holandske fudbalske reprezentacije Bert van Marvijk izjavio je da je zadovoljan plasmanom svog tima u finale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Pravu igru smo prikazali u drugom poluvremenu. Mogli smo da pobedimo 4:1, ali je na kraju moglo da bude i nerešeno. Srećom uspeli smo da sačuvamo rezultat i da dođemo do pobede. Igraćemo u finalu SP posle 32 godine. Ovaj rezultat je neverovatan i drago mi je da smo došli do finala sa šest pobeda", rekao je Van Marvijk.

Selektor Urugvaja Oskar Tabarez je rekao da je njegov tim napravio veliki uspeh i plasmanom u polufinale Mundijala.

"Zaslužili smo ovaj rezultat. Veoma sam ponosan na moje igrače i na ono što smo postigli. Poraz je zaslužen i mi ga prihvatamo. Naravno da smo tužni. Ponavljam, mnogo smo postigli i daleko smo otišli na ovom Mundijalu. Imali smo šansu, ali život teče dalje. Spremićemo se za meč za treće mesto", istakao je Tabarez.

Meč za treće mesto biće odigran 10. jula od 20,30 časova u Port Elizabetu. Finale je 11. jula od 20,30 sati u Johanesburgu.

2024 © - Vesti online