Sreda 07.07.2010.
12:55
Vestionline

Španija u euforiji!

"Svi smo uz vas, napred crveni" glasi naslovna strana "Marke" uz propratnu fotografiju dresa "crvene furije" na kojem lupa veliko srce. Drugi veliki sportski list "As" poručuje "Odavde pa do večnosti"!

"Najbolja generacija igrača koja je naša zemlja ikad imala ima istorijsku priliku...voleli bi da duel sa Nemačkom svi gledamo i navijamo kao da nam je poslednji u životu. Sada ne postoji taktika, analiza, samo uživanje, jer 7. jula Španija igra svoje prvo polufinale na SP...za sve nas to je kao zlatna medalja jer više od ovoga nikada nismo stigli", piše "Marka".

"Klicaće se na "Kamp Nou" za Pikea, Ćavija, Busketsa i Pujola, plesaće se u Sevilji za Navasa, radovati na Santjago Bernabeu zbog Ramoša...Ma cela Španija neka slavi jer je iznedrila 23 sjajna igrača, heroje nacije na koje smo čekali decenijama", eufornicni su bili kolumnisti "Marke".

"As", najveći konkurent "Marke" nije zaostajao u pohvalama na račun reprezentativaca Španije i velikog uspeha.

"Ovaj osećaj niko ne može da kontroliše kako se početak utakmice približava...Pozitivna tenzija, atmosfera, neponovljiv trenutak oseća na na svakom uglu naših gradova koji su prosto obojeni u crveno...Možda je bolje da nas igrači ne vide, jer bi se sigurno uznemirili kada bi shvatili kolika je ovde eforija, vulkan koji ključa u srcima svih nas i veliko očekivanje", piše "As" i nastavlja:

"Ova generacija od prethodnih nije nasledila strah koji nas je proganjao na velikim takmičenjima...samo talenat, ogroman talenat koji koriste kako bi se poigravali sa svojim protivnicima. Ako zakaže Tores, tu je Vilja, ako Ćaviju nije dan tu je Inijesta, ako pogreši Buskets, prekaljeni Pujol je tu da to ispravi...Dovoljno da se probije u sredu probije debeo oklop nemačkih "pancera". Nemci zele da postanu prva ekipa koja želi osmo finale na SP, ali i mi hoćemo naše prvo. Inspiracija Ozila i učinak Klosea bi mogli da budu presudni...zato pazimo se! I ne zaboravimo da se bundesliga igrala s kontroverznom loptom Džabulani. Ali ostalo je na nama, mi imamo više talenta, kao i Davida Vilju", zaključuje "As".

"Mundo deportivo" podseća da je Španija prvi meč na SP igrala u Durbanu kada je izgubila od Švajcarske u grupi i manje je euforčan od "Marke" i "Asa".

"Sudbina tako hoće da se igra...ali sada je naš entuzijama mnogo veći...Poraz od Švajcarske nam je samo bio putokaz ka polufinalu. U polufinalu se sastaju dve reprezentacije koje su prikazale najbolji fudbal na Mundijalu. Uloga favorita je podeljena i presudiće lucidnost igrača, snalažljivost, vrhunski potez, a možda i neka greška...sve je moguće u ovakvom meču. Nemci sigurno neće stajati kod svog golmana i čekati naše napade, kao što je to do sada bio slučaj sa protivnicima pulena Del Boskea na Mundijalu. Nemci su Nemci i oni će nas napasti od prvog sudijskog zvižduka i na to treba biti spreman i adekvatno odgovoriti", zaključuje "Mundo Deportivo".

Verovatni sastavi:
Španija: Kasiljes - Ramos, Pike, Pujol, Kapdevila, Buksets, Inijesta, Ernandez, Alonso, Tores, Vilja. Selektor: Visente del Boske.

Nemačka: Nojer - Lam, Mertezaker, Fridrih, Boateng, Kedira, Švajnštajger, Trohovski, Ozil, Podolski, Klose. Selektor: Joahim Lev.

2020 © - Vesti online