Petak 07.07.2017.
12:55
Vestionline, Tanjug

Vučić: Da smemo da kažemo bobu bob, a popu pop

Tanjug
Vučić: Želimo svoju vojsku i da naša vojska bude jaka

Snaga srpske politike je da ne pristajemo ni na kakve ultimatume, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u vezi ocena premijerke Ane Brnabić o poziciji Srbije po pitanju EU i Rusije. 

Predsednik Vučić je rekao da ne zna šta je ko s kim razgovarao, niti da li je neko nekome davao kakve transkripte, ali da ima puno, beskrajno poverenje u Anu Brnabić i da se nada da neće zbog toga zažaliti.

- Srbija se nalazi na evropskom putu - rekao je Vučić, ali je dodao da niko Srbiji ne može da postavlja ultimatume u vezi njenih prijateljstava.

- To je snaga srpske politike. I biće naša snaga da smemo da kažemo bobu bob, a popu pop - istakao je predsednik, nakon uručivanja oficirskih sablji najboljim oficirima u 60. klasi Generalštabnog usavršavanja.

Rekao je da se to nikome ne sviđa, ali da je on upravo za takvu politiku dobio mandat građana na izborima, tri puta, najveći u istoriji Srbije.

"SAD već imaju bazu u Srbiji - Bondstil"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je pisanje lista "Danas" da SAD traže da otvore bazu na Ponikvama i podsetio da Amerika već ima svoju bazu na teritoriji naše zemlje - Bondstil.

- SAD već imaju svoju bazu na teritoriji Srbije, to je Bondstil. Mi želimo da imamo svoje centre - poručio je Vučić u izjavi novinarima.

Ukazao je da Srbija nije bila pitana kada je ta baza građena na našoj teritoriji i da je to bio rezultat - ne poraza, pošto se, primetio je, ne može reći da nas je neko pobedio, jer pobeda nije ako neko gađa sa ogromne visine, a vi ne možete da se branite.

- Mi tada nismo pitani i danas ne možemo da reagujemo - konstatovao je predsednik.

Kazao je da nije ništa čuo o tome da SAD žele bazu na Ponikvama.

- Ako Danas zna nešto više od mene, očigledno sam neko ko će malo da se pita za to", ironicno je primetio i dodao: "Nisam čuo da su dobili neke dozvole za to, a ako dobiju - neka me obaveste - odgovorio je predsednik povodom pisanja Danasa.

Podvukao je da je Srbija vojno neutralna i da želi svoju vojsku, da ona bude snažna.

- Želimo svoju vojsku i da naša vojska bude jaka, garant bezbednosti i slobode za naše građane. Hvala svima na svakoj vrsti saradnje - dodao je Vučić.

Rekao je da ne zna da li će neko uspeti da ga zameni na mestu rpedsednika, zato što smatra da mnogi nisu poklonici slobode i nezavisnosti Srbije.

- Ja sam neko ko je uvek više voleo da drži stranu moralu, časti i obrazu, nego stranu sile - zaključio je Vučić. 

2024 © - Vesti online