Četvrtak 06.07.2017.
19:53
nezavisne.com, Vestionline

Evo šta je Kolinda rekla Trampu o stanju u Bosni

Reuters
Donald Tramp i Kolinda Grabar Kitarović u Varšavi

Kako je Grabar Kitarović rekla posle sastanka, predsednici su razmenili mišljenja o ekstremizmu u Bosni i Hercegovini, i o tome kako pomoći BiH na evropskom putu.

- Dotakli smo se stanja na jugoistoku Evrope, a posebno kada je reč o BiH - rekla je ona.

Grabar Kitarović je dodala da je Trampu poručila da se u BiH mora pratiti stanje, kao i da je integracija BiH u EU svima u interesu.

- Poruka predsedniku Trampu je da zaista moramo pratiti stanje u toj državi i pomoći joj na putu evroatlantskih integracija, da je njeno integrisanje kao i integrisanje drugih država svima u interesu. Naravno, tražila sam i tesniju saradnju između naših službi oko razmene podataka oko ekstremizma, ekstremista i njihovih kretanja uopšte - navela je Grabar Kitarović posle sastanka.

- Naravno, moj naglasak je bio na jednakopravnosti hrvatskog naroda sa ostalim narodima u BiH. Poručila sam Trampu da su u Bosni i Hercegovini potrebne političke reforme i promene. Ukazala sam da je uključenost SAD do sada bila ključna za rešavanje problema u toj državi, ali i na jugoistoku Evrope. Zamolila sam za njegovu daljnu uključenost kao i uključenost SAD - izjavila je predsednica Hrvatske.

2024 © - Vesti online