Četvrtak 06.07.2017.
16:26
Vestionline, Sport klub

Grbić: Moramo da se spremimo za "rat"

EPA/SOEREN STACHE
Nema predaje dok god postoji šansa

Grbić je najpre govorio o duelu sa Amerikancima, koji su pobedom protiv naše selekcije obezbedili plasman u polufinale.

- Razočarani smo. Očekivali smo da ćemo pobediti bez obzira što smo znali da će biti težak meč i da to nije ona selekcija SAD koja je bila u Novom Sadu jer su tokom takmičenja po grupama puno napredovali i igrali sve bolje. Mislim da smo imali svoje šanse u prvom, a pogotovo u drugom setu, ali oni su fantastičnim servisima i igrom u odbrani zaslužili da povedu sa 2:0 - kazao je selektor Srbije.

Računica je jasna - našoj reprezentaciji u duelu sa Francuskom neophodna je pobeda od 3:0 ili 3:1 da bi se uz selekciju SAD plasirala u eliminacionu fazu.

- Naše misli su okrenute ka Francuskoj. I dalje smo u igri, ako pobedimo Francusku idemo u polufinale. Prema tome, ovo što je bilo treba da zaboravimo i da svu energiju usmerimo na naredni meč. Mi moramo da razmišljamo da odigramo najbolje što možemo, to je jedini put da se igraju Francuzi koji igraju fantastično. Moramo da se spremimo za rat, na ekipu koja igra odlično tokom celog takmičenja. Ali, mislim da imamo kvalitet da ih pobedimo, optimista sam pred taj meč - dodao je Grbić.

Duel 3. kola grupe K završnog turnira Svetske lige između Srbije i Francuske na programu je u četvrtak od 22.40 sati.

2024 © - Vesti online