Sreda 07.07.2010.
08:51
RTS

Kraljevački odbornici okupirali gradsku Skupštinu

Skupština opštine Kraljevo

U Kraljevu i dalje traje "dvovlašće", a odbornici sede u kancelarijama, svako u svom delu skupštinskog hodnika, uporno, ali bez incidenata. Za danas u istoj sali, u razmaku od pola sata zakazali su i dve odvojene sednice.


Predsednik Skupštine Milomir Šljivić, koji je izabran na zasedanju odbornika koalicije Za evropsku Srbiju i SPS/PUPS, a koju je ministar za državnu upravu Milan Marković ocenio kao većinsku, za danas u 11 sati zakazao je sednicu i kaže da posle toga očekuje smirivanje strasti.

"Za gradonačelnika ću predložiti Ljubišu Simovića iz Demokratske stranke, izabraćemo Gradsko veće i posle konstituisanja vlasti očekujemo da će nadležni organi zavesti red", rekao je Šljivić.

U istoj sali, samo pola sata kasnije, sednicu je sazvao i Tomislav Ilić, koga za predsednika Skupštine smatraju odbornici radikala, narodnjaka i Pokreta za Kraljevo.

Odbornici narodnjačko-radikalske koalicije ocenjuju da dopis ministra Markovića, kojim je legitimitet dat drugoj strani, nije ni po čemu obavezujući.

Politička konfuzija i dvovlašće u Kraljevu traje već tri meseca. Odlukom Upravnog suda i aktom Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, koalicija Za evropsku Srbiju, SPS-PUPS ima skupštinsku većinu, ali je dosadašnja narodnjačko-radikalska vlast i PULS Srbije dr Ljubiša Jovašević, smatra nelegitimnom i nelegalnom.

2024 © - Vesti online