Četvrtak 06.07.2017.
12:55
Vestionline, rts rs

Evo o čemu su pričali Vučić i Čepurin

Tanjug
Čepurin i Vučić

Vučić i Čepurin su naglasili da su Srbija i Rusija spremne da održavaju kontinuirani politički dijalog koji doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu dobit, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić i Čepurin su konstatovali da dobre političke odnose treba pretvoriti u bolje ekonomske veze, s obzirom na to da postoje velike mogućnosti u različitim oblastima privrede. Izraženo je zajedničko mišljenje da ekonomsku saradnju treba ojačati u oblasti poljoprivrede, automobilske i namenske industrije, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Dogovoreno je da se kopredsednici Mešovitog komiteta za saradnju sastanu u septembru u Moskvi, a sastanak Komiteta biće u novembru u Beogradu.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da odnose dveju zemalja karakteriše strateška dubina koja se ne može lako pokvariti.

- Srbija je na evropskom putu, ali to ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom. Srbija neće menjati tako jasnu i principijelnu spoljnu politiku, koja svedoči i o Srbiji kao nezavisnoj i suverenoj državi, koja se rukovodi svojim interesima i poštuje dugo godina građene prijateljske odnose - rekao je Vučić, naglasivši da je upravo takav stav doneo zemlji veći ugled i poštovanje u svetu.

2024 © - Vesti online