Četvrtak 06.07.2017.
12:40
Tanjug

Tipsarević: Zaradio sam dovoljno, niko nema pravo da osuđuje

EPA/KIYOSHI OTA
Janko Tipsarević

Tipsarević je zbog povrede posle samo 16 minuta predao meč prvog kola Vimbldona Džeredu Donaldsonu pri vođstvu Amerikanca 5:0 u gemovima i to je bio ukupno osmi otkaz za samo dva dana na trećem gren slem turniru u sezoni.

- Zaradio sam dovoljno novca u životu da ne zavisim od iznosa u prvom kolu Vimbldona. Bilo bi nepravedno da sam ostao u igri sa povredom, koju je doktor potvrdio - rekao je Tipsarević, a prenosi "Live tenis".

Tipsarević je podsetio da se napornim radom izborio za glavni žreb Vimbldona, igrajući mnogobrojne čelendžere.

- Bio sam 600. na listi i došao do 60. mesta nastupajući po čelendžerima. Postoji primer da ako neko tokom cele karijere igra čelendžere i dobije priliku da bude na Vimbldonu, gde mu je poraz garantuje nagradu od 35.000 funti, ne mislim da ima neko pravo da mu sudi i kaže "nije uradio pravu stvar, otišao je samo po novac". Taj isti igrač sledeće nedelje mora da plati trenera i sve troškove na čelendžerima iako može da mu se dogodi da zaradi 150 ili 300 evra - istakao je Tipsarević.

U svetu tenisa se vodi polemika da bi novo ATP pravilo, prema kojem igrač, ukoliko je povređen, ne mora da izađe na teren (išao bi "srećni gubitnik") kako bi zaradio nagradu za plasman u toj rundi, moralo da se primeni i na gren slemovima koji su izuzetak.

Da se takvo pravilo uvede i na Vimbldonu složili su se i Novak Đoković i Rodžer Federer.

2024 © - Vesti online