Četvrtak 06.07.2017.
12:48
Vestionline

"Boljšoj" na Mokroj Gori

M. Karović
Organizator: Emir Kusturica
M. Karović

U takmičarskom delu festivala publici će se predstaviti više od 60 mladih talenata iz Srbije, Republike Srpske i Rusije.

Na festivalu će i ove godine nastupiti zvezde savremene muzičke scene - violinista Roman Simović, mecosopran Milijana Nikolić, violončelista Justus Grim i violinstkinja Tatjana Samuil.

Publika će imati priliku da uživa u svetskoj premijeri nastupa klavirskog kvinteta Romana Simovića.

U okviru programa biće predstavljen i koncert simfonijskog orkestra "Boljšoj", a pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića.

Osnivač festivala, reditelj Emir Kusturica rekao je da je ta muzička smotra postala "ozbiljna kulturna tačka na mapi Srbije".

Predstavnica Gasprom njefta, kompanije koja je pokrovitelj festivala, Sanja Lubardić izjavila da je "Boljšoj" namenjen promociji mladih talenata iz Srbije i Republike Srpske, a od 2015. godine i iz Rusije.

- Cilj ove manifestacije je upravo to  da se na jednoj prelepoj srpskoj planini druže, sviraju i uče talentovani muzičari iz bratskih i bliskih zemalja-podrška mladima i jačanje srpsko-ruskih kulturnih veza - rekla je ona.

U takmičarskom programu već treću godinu zaredom nastupaju učenici iz pet gradova Rusije: Orenburga, Nojabrska, Hanti-Mansijska, Muravljenka, Omska i Tomska.

2024 © - Vesti online