Sreda 05.07.2017.
11:48
Vestionline, Tanjug

Amerikanci slave: Širom SAD obeležen Dan nezavisnosti

U Njujorku je oko 60.000 raketa ispaljeno i nasmejana lica i cveće obojilo u purpurnim, narandžastim i žutim bojama i izazvalo gromoglasan aplauz među okupljenima duž Ist Rivera, prenosi AP.

Bezbednost je bila na visokom nivou - policija je postavila kontrolne punktove kako bi mogla da pregleda torbe dok su pojedini policajci bili teško naoružani noseći pancire i kacige.

Piknik koji su pripredili Tramp i Melanija pretila je da ugrozi kiša, ali se nebo rašcistilo kada je Tramp istupio da se obrati okupljenima sa balkona.

Predsednik je obećao svoju "nepokolebljivu podršku" i poručio okupljenima da će im uvek čuvati leđa, preneo je AP.

Građani Kalifornije, obučeni u crvene, bele i plave boje, mahali su zastavama i pevali patrioteske pesme na paradama povodom proslave Dana nezavisnosti širom te američke savežne države.

Više stotina ljudi izašlo je na ulice na proslavu na obali u Santa Moniki, gde su prikazani klasični automobili, a proslavu su uveličali i razni bendovi.

U Filadelfiji, gde su očevi osnivači odobrili Deklaraciju nezavisnosti 4. jula 1776. godine, nacionalna rođendanska proslava trajala je ceo dan.

Na ceremoniji proslave slobode u zgradi u kojoj je odobrena deklaracija, članovi američcke grupe Bojz II Men čitali su delove tog dokumenta, a kroz istorijski deo grada održana je parada.  

2024 © - Vesti online