Sreda 05.07.2017.
00:50
Ž. Marković - Vesti

Održane dečije sportske igre: Pobeda vedrog duha

Ž. Marković
Svom snagom: Trka na 100 metara

Kada su sabrani svi rezultati najviše bodova sakupila je ekipa Cuga (19), drugi je Ucvil sa 15, a treće mesto je zauzela ekipa Gosau 1 sa 14 bodova.

Deca su se takmičila u disciplinama: skok udalj iz mesta, trčanje na 100 metara, štafeta 5 x 20 metara, trčanje u džaku, između dve vatre i mali fudbal. Nadmetanje je trajalo od 10.00 ujutro pa sve do 17.00 posle podne, a bilo je prisutno oko 200 đaka i roditelja. Na kraju je domaćin iz Vajnfeldena priredio iznenađenje za roditelje, a to je trčanje roditelja u džakovima, koje je bilo revijalnog karaktera, a prvi su na cilj stigli roditelji iz Gosaua.

Dogodine u Ucvilu

Organizacija sledećih Dečjih sportskih igara 2018, izvlačenjem iz šešira, pripala je dopunskoj školi iz Ucvila. Tačan datum i mesto održavanja ove manifestacije biće naknadno objavljeno.

Vredi napomenuti da su domaćini, roditelji učenika iz Vajnfeldena, uspešno organizovali ovu manifestaciju. Deca su imala dosta pića i hrane, a bilo je i voća za osveženje.

- Želeo bih da od srca zahvalim domaćinima iz Vajnfeldena, kao i učiteljicama, našoj deci, roditeljima, koji su organizovano došli ovde. Na ovoj manifestaciji su podeljeni pehari, diplome i medalje, ali mislim da su ovde svi bili pobednici - izjavio je Dragan Gavrić, predsednik Zajednice Srba u Švajcarskoj.


 

2024 © - Vesti online