Utorak 04.07.2017.
19:36
Tanjug

Dve godine od napada na Vučića u Potočarima: BiH podbacila

EPA//Valdrin Xhemaj
I dalje bez odgovornosti za napad na Aleksandra Vučića

- To ne služi na čast institucijama BiH, to je alarm da se moramo ozbiljno pozabaviti pitanjem da li institucije rade svoj posao, da krivci budu imenovani i da imaju sankcije - rekao je Bojić.

On smatra da ni Parlamentarna skupština BiH nije uradila dovoljno, kroz parlamentarni nadzor, preneo je Blic pozivajući se na Srnu.

- Predložio sam Zakon o parlamentarnom nadzoru, koji je Predstavnički dom prihvatio i koji daje širi spektar ovlašćenja poslanicima - rekao je Bojić i dodao da "to samo po sebi ne znači da će taj zakon rešiti problem, jer sve dok ne bude političke volje, a očito je nema, to će biti problem.

Poslanik SDS smatra da treba pristupiti i donošenju zakona o Parlamentarnoj skupštini BiH, kojim bi se rešila pitanja poput problema sa napadom na Vučića za koji institucije BiH nisu uradile posao koji su morale.

Podsećajući da odgovorna lica za taj napad nisu ni na koji način imenovana, niti su na bilo koji način sankcionisana, Bojić je rekao da to nije dobro za institucije BiH.

- Moramo se zamisliti svi mi, koji sedimo u Parlamentarnoj skupštini BiH, Predsedništvu BiH, Savetu ministara i ostali koji na bilo koji način mogu da doprinesu utrđivanju činjeničnog stanja u vezi s tim događajem - dodao je Bojić.

Grupa ljudi je tokom komemoracije u Srebrenici 11. jula 2015. godine kamenovala tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića.  Zahvaljujući brzom reagovanju njegovog obezbeđenja sprečeno je da dođe do težih posledica po Vučićev život, ali do danas nije utvrđena odgovornost za napad.

2022 © - Vesti online