Utorak 04.07.2017.
11:50
Vestionline, mozzartsport.com

Vujošević: Patriotizam se ne uči u školi

A. Čukić
Životna lekcija: Duško Vujošević

Znalo se da u timu neće biti Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, ali je moguće je da će Bosanci biti lišeni pomoći i Gordića i Kikanovića. 

- Glavni igrači su oni koji su ovde, to su oni što su se odazvali i što hoće da igraju za reprezentaciju. Nadao sam se drugačijoj reakciji, znao sam da postoje određeni problemi, ali da vam kažem ja te ljude ne poznajem. Koji su motivi, razlozi, ne znam. Na jučerašnjem okupljanju bili su Kikanović, Milošević i Stipanović. Svi oni imaju probleme sa povredama, pogotovo Kikanović i lekar je zaključio da mogu da se pridruže posle dve i po sedmice pauze što ja nisam hteo da prihvatim - rekao je Vujošević.

Kao i obično u ovakvim situacijama ljubimac Grobara je bio oštar.

- Oko ovih drugih igrača očekujem da se Upravni odbor oglasi, ova dva igrača iz NBA i Gordića, Polutka, Karahodžića. Ponos i patriotizam se ne uče u školi i na treningu, ili ga imaju ili nemaju. Treba svi ti igrači da objasne i da ih pitate šta imaju važnije da rade ovog momenta osim da igraju za reprezentaciju. Naravno Savez ima mehanizme, da pronađe određene stvari za one koji nisu zainteresovani da igraju, da im bude komotnije da igraju nego da ne igraju. Ne bih voleo da je bilo ko ovde na silu, Savez mora da se oglasi da zauzme neki stav.

Vujošević je izjavio da nije upućen u dogovor Mirze Teletovića i Saveza da košarkaš propusti naredne mečeve naše selekcije.

- Znam jedino ako je to rađeno meni iza leđa. Nisam imao priliku da pričam sa Teletovićem. Ne bih želeo puno ni da komentarišem, nije moje da se bavim više tim stvarima. Zna se čiji je to posao i ko mora sa tim da se bavi. Svi NBA klubovi savetuju igračima da ne igraju za reprezentaciju, ali i Gasolu je to savetovano, pa je igrao. Teletović je u poznim godinama, dao je reprezentaciji dosta i trebao je lepše da se oprosti nego što je to bilo na kraju, a od Nurkića sam očekivao više s obzirom da ga ne poznajem - poručio je Vujošević.

2024 © - Vesti online