Utorak 04.07.2017.
00:44
B. B. - Vesti

Brutalna pljačka zlatare u Nemačkoj: Srbin odneo 300.000 evra

pixabay.com
Policija rasvetlila razbojništvo u nemačkom Hagenu

Napad na zlataru u ulici Bergišer Ring u Hagenu dogodio se 20. avgusta prošle godine, a pljačkaši su odneli plen vredan oko 300.000 evra. Na licu mesta nađeni su mnogobrojni tragovi, kao i tragovi pljačkaševog DNK koji je povezao napadača sa gotovo identičnom pljačkom počinjenom 3. decembra u Hamburgu.

I u ovom slučaju su dvojica kriminalaca ušla u malu juvelirnicu, brutalno pretukli vlasnika i sa plenom u rukama pobegli podzemnom železnicom. Komšije su primetile razbojništvo i odmah obavestile policiju, pokazavši inspektorima pravac u kom su pljačkaši pobegli. Obojica su uhapšena još u metrou, a ustanovljeno je da je reč o dvojici srpskih državljana starosti 27 i 35 godina.

Inspektori u Hagenu su odmah konstatovali da je pljačka počinjena na sličan način i tražili DNK analizu od kolega iz Hamburga, koja je pokazala da je reč o istoj osobi. Tridesetpetogodišnjak je za pljačku u Hamburgu već osuđen na osam godina robije, a onu u Hagenu nije želeo da prizna.

Tužilaštvo i policija pretpostavljaju da su dvojica kriminalaca iz Srbije došla ciljano zbog pljački jer nemaju prijavu boravka u Nemačkoj. Nakit ukraden u Hagenu još nije nađen, pa policija pretpostavlja da je zlato odmah posle pljačke pretopljeno.

2024 © - Vesti online