Ponedeljak 03.07.2017.
18:36
b92.net, Vestionline

Vulin prvi put u poseti Generalštabu

Tanjug
Ministar odbrane Aleksandar Vulin prvi put je posetio Generalstab Vojske Srbije,a docekao ga je nacelnik Generalstaba Vojske Srbije general Ljubisa Dikovic

Tamo ga je dočekao i poželeo mu dobrodošlicu načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, koji mu je predstavio težišne zadatke, orgaizaciju, razvoj i modernizaciju resursa Vojske Srbije.

Diković je ministra Vulina dočekao ispred počasnog stroja Garde, a Vulin je tom prilikom istakao da je Vojska Srbije ono što nas određuje, razlikuje i što naš narod čini ponosnim. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Diković je obavestio ministra odbrane da su operativne sposobnosti Vojske Srbije na potrebnom nivou, da je stanje stabilno i da obezbeđuje izvršenje dodeljenih misija i zadataka Vojske Srbije. 

Ministar Vulin je zahvalio na svemu što su pripadnici Vojske Srbije uradili i rade za svoju državu i dodao da će raditi poštujući struku. 

- Velika je čast biti na čelu Ministarstva odbrane i raditi na neprekidnom povećavanju bezbednosti svih naših građana, ali vodeći računa o tome da se uloga Vojske Srbije poštuje, unapređuje i da čitavo društvo vodi računa o mišljenju i stavovima Vojske Srbije. Vojska Srbije je deo naše istorije, deo naše sadašnjosti i, svakako, deo naše budućnosti - rekao je Vulin. 

On je naveo da je biti na čelu Ministarstva odbrane velika obaveza "da se neprekidno radi na poboljšavanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije, tehničke opremljenosti, obučenosti, borbenoj gotovosti, ali da se radi i na tome da Vojska Srbije oseća poštovanje gde god da se nađe, bez obzira da li je u zemlji ili u svetu". 

Vulin je rekao da se na čelu naše armije nalazi vrhovni komandant, u skladu sa Ustavom i sa zakonom, čija reč će se poštovati i voditi računa o njegovim stavovima, kao i da se njegova politika koju sprovodi do kraja i ispuni. 

- Republika Srbija može da bude sigurna, mirna i stabilna dokle god ima ovakvu vojsku - poručio je ministar. 

On je potom obišao Operativni centar sistema odbrane odakle je putem video linka lično primio izveštaj koji mu je podneo potpukovnik Dušan Mrdak, štabni oficir-stariji nacionalni predstavnik u misiji UNIFIL u Libanu. 

Potpukovnik Mrdak izvestio je ministra Vulina da 170 pripadnika Vojske Srbije, angažovanih u Libanu, obavlja svoje redovne zadatke i da su svi dobro.

2024 © - Vesti online