Ponedeljak 03.07.2017.
16:16
Vestionline

"Donald Tramp će gurnuti Zemlju preko ivice, biće pakleno kao na Veneri"

EPA/JASON SZENES
Izlazak iz Pariskog sporazuma SAD-a može zemlju koštati mnogo:Stiven Hoking

U intervjuu koji je dao za BBC Stiven je rekao da je stav koji je Tramp pokazao prema okolini izaziva ozbiljnu opasnost, koja bi gurnula Zemlju preko ivice kada bi mogla da postane kao Venera sa temperaturom od 120 stepeni.


- Blizu smo tačke posle koje će globalno zagrevanje biti nepovratno - rekao je.

Ovo se posebno odnosilo na Donalda Trampa i njegovo povlačenje iz Pariskog sporazuma jer veruje da je globalno zagrevanje koncept koji su izmislili Kinezi kako bi došli do resursa.

- Ignorišući dokaze klimatskih promena i povlačeći se iz sporazuma, Donald Tramp će izazvati nepopravljivu štetu našoj prelepoj planeti i ugroziti prirodu sveta za nas i našu decu - rekao je fizičar.

Bela kuća se još uvek nije oglasila povodom Hokingovih navoda.

Inače, Hoking je govorio za BBC povodom svog 75. rođendana, a u poslednje vreme i nema baš lepa predviđanja za budućnost. Nedavno se brinuo da će nas napasti vanzemaljci, kao i da moramo da napustimo Zemlju na 100 godina.

- Bojim se da je evolucija ugradila pohlepu i agresiju u ljudske gene. Nema znakova da će se smanjiti sukobi, a razvoj tehnologije i oružja za masovno uništenje mogao bi to da učini katastrofalnim - zaključio je.

2024 © - Vesti online