Ponedeljak 03.07.2017.
10:19
Vestionline, Tanjug

Oglasio se i Vujanović: Medojević da se brani sa slobode

Reuters
Nema razloga za pritvor: Filip Vujanović

Vujanović je u pismu Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću zatražio od Stankovića da donese upustvo kojim će Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Nebojša Medojević može braniti sa slobode.

- Imajući u vidu da se radi o poslaniku, da mu je Skupština skinula imunitet i da postoji mogućnost da se njegovo prisustvo obezbedi bez pritvora Predsednik Crne Gore je uputio pismo Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću sugerišući da donese uputstvo kojim će Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Nebojša Medojević može braniti sa slobode - navodi se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović je, kako dodaju, razgovarao telefonom sa Medojevićem, koji mu je kazao da će poštovati pozive tužioca i suda te da ničim neće izbjegavati ili ometati vođenje krivičnog postupka.

Poslanici DF se od četvrtka, kada je parlament glasao za ukidanje imuniteta Nebojši Medojeviću, nalaze u zgradi Skupštine. 

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Medojevića za pranje novca.

2024 © - Vesti online